Třiadvacet hodin přímých přenosů: Česká televize vysílá z Östersundu
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 05.03.2019
Studio přímo na stadionu ve švédském Östersundu, reportér v mix zóně, komentátor na stanovišti, kamera na střelnici – to je základní výbava České televize při nadcházejícím Mistrovství světa v biatlonu. Na obrazovkách ČT sport a na webu uvidí diváci od čtvrtka 7. března všechny závody v přímém přenosu, v součtu více než třiadvacet hodin vysílání z bojů o medaile.


Česká televize vysílá do Švédska třicetičlenný tým, který divákům zprostředkuje kompletní program šampionátu.

Do Švédska zavítá vysílání ČT sport poprvé už ve středu večer, kdy sportovní fanoušky přivítá Petr Kubásek, který bude po celou dobu mistrovství moderátorem studia. Spolu s ním budou jednotlivé závody rozebírat Vlastimil Vávra a Ivan Masařík. Do studia by měl vždy zamířit také někdo z reprezentačního týmu, trenéři či přímo závodníci.

První závody jsou na programu ve čtvrtek odpoledne – na trať vyjedou smíšené štafety. Všemi závody letošního šampionátu provede diváky Jiří Rejman, jehož při komentování doplní mistr světa z roku 2005 Roman Dostál. Dojmy ze střelnice a rozhovory s realizačním týmem obstará Tomáš Lachman, po dojezdu do cíle vyzpovídá biatlonisty Martin Vichnar.

Osm zastávek v rámci Světového poháru dosud sledovalo v České televizi v průměru 447 tisíc diváků starších 15 let, při podílu na sledovanosti přesahujícím 20 %. Vůbec nejsledovanějším přenosem byl závod s hromadným startem mužů z italské Anterselvy. Ten si v neděli 27. ledna nenechalo ujít v průměru 790 tisíc diváků, při podílu na sledovanosti přes 28 %.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26953/triadvacet-hodin-primych-prenosu-ceska-televize-vysila-z-ostersundu/