Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 21:19:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

SP v alpském lyžování se po osmi letech vrací do Špindlerova Mlýna

  Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 08.03.2019


Budou to závody návratů. Vždyť právě ve Špindlerově Mlýně debutovala ve světovém poháru Mikaela Shiffrinová. A Kateřina Pauláthová nastoupí po osmi letech na místě, kde poprvé ve SP bodovala. Psal se tehdy rok 2011 a mladičké Mikaele bylo ještě pouhých 15 let. Letos se do Krkonoš vrací a bude největší hvězdou šampionátu přes předpokládaný obrovský zájem slovenských diváků o Petru Vlhovou.


Mikaela Shiffrinová startovala ve SP naposledy v paralelním slalomu ve Stockholmu 19. února, na svém kontě má v této sezoně již 14 vítězství. Na sjezdovce Svatého Petra trénovala už minulý týden stejně jako Petra Vlhová. Lyžařská královna Mikaela Shiffrinová ovšem není neporazitelná, což ví Petra Vlhová, první slovenská mistryně světa v obřím slalomu. Komentátor Dominik Kárník prožíval její zlatou jízdu společně s kolegyní Evou Kurfürstovou.

A Petra Vlhová ve druhém kole zajela jízdu, která ji v součtu obou časů vynesla před Mikaelu Shiffrinovou. „Je to tam“ vykřikla nadšeně do televizního mikrofonu, ale věděla, že na startu je ještě jedna a poslední velká soupeřka – Viktoria Rebensburgová, která měla z prvního kola náskok 19 setin. Bylo to drama, Němka dlouho držela minimální náskok, až chybovala čtyři branky před cílem, tam ztratila rychlost do posledních metrů, což bylo rozhodující v boji o zlato.

Uplynulý víkend se jely technické disciplíny v Evropském poháru na Slovensku v Jasné. Petra Vlhová přilákala množství diváků a ve skvělé atmosféře oba závody vyhrála. Mezi nejlepšími byly i české reprezentantky, především Gabriela Capová, která dvakrát skončila v nejlepší desítce a je v čele hodnocení slalomu EP. Gabriela Capová je tedy ve formě a ve slalomu by mohla zaútočit na další bodované umístění, v letošní sezóně se jí to povedlo už 2x, naposledy v Mariboru. Tentokrát bude mít i lepší startovní číslo těsně za třicítkou. „Ve Špindlu startuji ve světovém poháru poprvé a bude to asi podobné, jako v každém jiném světovém poháru s tím rozdílem, že ten kopec znám trochu lépe. Každý rok na něm máme mistrovství ČR a máme to tam nejeté.“

Další návrat: Česká reprezentantka Kateřina Pauláthová nastoupí i s prasklým meniskem v pravém koleni. „Po osmi letech na místě, kde jsem poprvé bodovala ve svěťáku. A doma, čehož se už třeba nikdy nedočkám. Pojedu pro tátu, ségru, která čeká mimčo, mamku i babičku – ta mě uvidí na závodech právě po těch osmi letech“. Z cíle zamíří rovnou na operaci k reprezentačnímu lékaři MUDr. Jiřímu Beznoskovi, který jí před dvěma lety úspěšně spravil ve stejném koleni křížové vazy.

A jak to bylo před osmi lety? Kateřina Pauláthová byla nejlepší českou závodnicí v obřím slalomu, skončila na 28. místě. Šárka Záhrobská se soustředila pouze na slalom, ale obsadila až 20. příčku. Letos bychom měli vidět 5 českých reprezentantek. „Do závodů nasazujeme maximální počet závodnic, který nám pravidla světového poháru umožňují,“ říká šéftrenérka ženského týmu Eva Kurfürstová. Na start obřího slalomu se postaví Gabriela Capová, Kateřina Pauláthová, Martina Dubovská a Tereza Kmochová, na start slalomu Gabriela Capová, Martina Dubovská a Klára Pospíšilová.

Proti původním předpokladům se na domácích závodech SP nepředstaví Ester Ledecká, která dá ve stejném termínu přednost Světovému poháru ve snowboardu, v němž bude bojovat o velký křišťálový glóbus v paralelních disciplínách.


Pátek 8. března

Eurosport 1 10:15 ŽIVĚ ženy, obří slalom, 1. kolo (komentuje Zdeněk Míka)

Eurosport 1 13:15 ŽIVĚ ženy, obří slalom, 2. kolo (komentuje Zdeněk Míka)


Sobota 9. února

Eurosport 1 10:30 ŽIVĚ ženy, slalom, 1. kolo (komentuje Ondřej Krátoška)

Eurosport 1 13:30 ŽIVĚ ženy, slalom, 2. kolo (komentuje Ondřej Krátoška)


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ; foto: archiv Eurosportu, 7. 3. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.03.2019 • Vydejte se na cestu za poznáním s Prima ZOOM v 10. týdnu
01.03.2019 • Komická opera Gaetana Donizettiho Dcera plukuv satelitním přenosu MET: Live in HD v sobotu 2. března
27.02.2019 • Tvůrci seriálu Gomora přicházejí s novým kriminálním seriálem z prostředí italské mafie - Komisař Maltese: Hon na mafii
24.02.2019 • Další parádní podívaná na Prima ZOOM v 9. týdnu
22.02.2019 • MS superbiků startuje 23. února. Vyhraje popáté Jonathan Rea?
22.02.2019 • Akce Fotbal v kině se blíží. Zápas Premier League se hraje již v neděli. Také vstupenky na El Clásico jsou již v předprodeji

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist