Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 14:51:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

La Classicissima aneb Milán – San Remo

  Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 14.03.2019



291 kilometrů! Nejdelší jednorázový závod kalendáře UCI a první cyklistický Monument roku. Milán – San Remo aneb Classica di Primavera či La Classicissima, jak se závodu přezdívá. Komentátor Eurosportu Martin Hačecký se těší na diváky v sobotu 23. března.


Na startu se objeví sestavy všech 18 týmů nejvyšší kategorie World Tour. V předběžné startovní listině je nejlepší z loňského ročníku Vincenzo Nibali i Peter Sagan, který touží po prvním vítězství. Dále světová špička mezi spurtéry i klasikáři – mistr světa Alejandro Valverde, Arnaud Démare, Alexander Kristoff, Caleb Ewan, Fernando Gaviria, Matteo Trentin atd. Milán – San Remo je považován za spurtérský Monument, často vítězí právě spurtéři, často to ale bývá tak, že vyhrává nikoli pouze nejrychlejší spurtér, ale nejsilnější cyklista s dynamickým rychlým závěrem. Loni to předvedl Vincenzo Nibali, který zaskočil všechny své soupeře na posledním kopci Poggio.

Pro slovenské fanoušky je hlavní otázkou závodu: Dokáže Peter Sagan konečně vyhrát? V letech 2013 a 2017 dospurtoval na druhém místě, letos je Milán – San Remo jedním z jeho cílů v sezóně, jejíž jarní část bude vrcholit na Okolo Flander a Paříž-Roubaix (oba tyto Monumenty už Sagan vyhrál).

Letošní trasa je shodná s loňskou. Také letos jsou na posledních desítkách kilometrů dvě tradiční stoupání – Cipressa a Poggio. Stoupání na Poggio, které bylo poprvé zařazeno v roce 1960, začíná 9 kilometrů před cílem, je dlouhé 3,7 km s průměrem pod 4 %, nejvíce 8 %. Stoupání nikoli strmé, ovšem co je podstatné – po 280 kilometrech dřiny. Rozhodne se opět tam?

Fausto Coppi, Gino Bartali, Raymond Poulidor, Roger de Vlaeminck, Francesco Moser, Giuseppe Saronni, Sean Kelly, Gianni Bugno, Claudio Chiappucci, Laurent Fignon, Mario Cipollini, Fabian Cancellara. Ti všichni vyhráli jarní klasiku na severu Itálie.

Rekordmanem v počtu vítězství je Eddy Merckx. Vyhrál sedmkrát (!) v letech 1966–1976. Italští cyklisté vyhráli nejvíce ročníků, Vincenzo Nibali už začal jejich druhou padesátku. Belgičané i díky Merckxovi se radovali 20x, Francouzi 13x. Zatím nikdy v historii se žádný český cyklista neprobojoval na stupně vítězů.

Kdo bude vítězem 110. ročníku Milán – San Remo? To se všichni dozvíme z živého přenosu Eurosportu 23. března na Eurosportu 2 od 14:30 hod. Eurosport nabídne divákům přibližně poslední tři hodiny závodu. Komentuje Martin Hačecký.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.03.2019 • Dnes se losuje čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů
11.03.2019 • Prima ZOOM vás volá v 11. týdnu
08.03.2019 • SP v alpském lyžování se po osmi letech vrací do Špindlerova Mlýna
03.03.2019 • Vydejte se na cestu za poznáním s Prima ZOOM v 10. týdnu
01.03.2019 • Komická opera Gaetana Donizettiho Dcera plukuv satelitním přenosu MET: Live in HD v sobotu 2. března
27.02.2019 • Tvůrci seriálu Gomora přicházejí s novým kriminálním seriálem z prostředí italské mafie - Komisař Maltese: Hon na mafii

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist