Mistrovství světa v curlingu mužů
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 29.03.2019
Kanadské město Lethbridge hostí už potřetí v historii mistrovství světa v curlingu, tentokráte turnaj mužů. Týden po skončení ženského šampionátu nás čeká další chod nejlepšího světového curlingu. Turnaj sledujte od soboty 30. března, dohráno bude v neděli o týden později.


Provincie Alberta, kde pořadatelské město leží, slavila v tomto roce úspěch „svých“ týmů na kanadském mistrovství a místní publikum se mohlo právem těšit na velký rok. Jenže kvartet Chelsea Careyové na ženském MS neuspěl (pohledem náročného kanadského diváctva přímo propadl), a tak čest musí zachraňovat tým, který vede Kevin Koe. Dvojnásobný mistr světa má dostatek zkušeností a také drží post jedničky světové tour. Jenže, jak už bylo řečeno, papírové předpoklady nemusí nic znamenat...

Na druhou stranu, ve finále turnaje žen se sešly první dva týmy v hodnocení tour. Vyzve tedy ve finále domácího flegmatika s instinktem zabijáka Bruce Mouat? Skotský skip za poslední rok vylétl na čtvrté místo žebříčku a předstihl i zkušeného Švéda Niklase Edina. Ten na turnaji rovněž nechybí, z Top 10 týmů na světě se ukáže také švýcarská parta Petera de Cruze.

„Skoro doma“ bude hrát také překvapivý vítěz olympijských her John Shuster z USA, pozor je ale třeba dávat i na Japonsko. Jak ukázal turnaj žen, asijský curling je na vzestupu, a s rozšířením základní části MS na 13 týmů to může být zajímavá podívaná. Turnaj sledujte od soboty 30. března, dohráno bude v neděli o týden později. Zápasy MS komentuje Zdeněk Míka.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, 29. 3. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27009/mistrovstvi-sveta-v-curlingu-muzu/