Dubnové filmové lahůdky na Cinemaxu
Autor: PR Press 2Media , e-mail: info@cinemaxtv.cz Přidané: 11.03.2008
Filmový kanál Cinemax nabízí v dubnu řadu filmových lahůdek, z nichž si vybere každý člen rodiny. S thrillerem Tlumočnice (v podání Nicole Kidmanové) přichází mistr napětí Sydney Pollack, trio komediálních režisérů Zucker & Abrahams & Zucker se už v roce 1980 sešlo ke svému prvnímu snímku Připoutejte se, prosím!, který položil základní kámen novému veleúspěšnému žánru, a nebude chybět ani kultovní South Park: Peklo na zemi....


Za každou cenu
Peter a Tim byli kdysi spolužáci na právech a přátelé. Ale pak se oba dostali na bojiště jménem Washington a tím se všechno změnilo. Na místě, kde nevládne etika a morálka, ale lobbisté a politické tlaky, nemůže člověk, který věří v zákony a spravedlnost, podávat s čistou hlavou ruku téměř nikomu. Ani muži, kterého měl dřív rád. Rozdílný pohled na kariéru vytlačil někdejší přátele do opozice a strhl za nimi všechny mosty. V hlavních úlohách vynikajícího politického dramatu z prostředí nejvyšších amerických kruhů excelují John Cusack a James Spader.
Premiéra: středa 2. dubna ve 20:00

Aféra Thomase Crowna
V remakeu známého snímku se Stevem McQueenem a Fay Dunawayovou přichází ex-Bond Pierce Brosnan jako znuděný bohatý playboy Thomas Crown, kterého už nebaví příliš snadná dostupnost všech lákadel světa - začne se bavit kradením uměleckých předmětů. A protože se nyní ztratilo několik opravdu cenných impresionistických pláten, a to vysoce profesionálním způsobem, obrátí se jeho směrem zraky úřadů. A také pojišťovny. Ostatně právě ta nasadí na Crowna svoji agentku Catherine Banningovou s tváří stále krásné Rene Russoové, jejímž úkolem je dostat obrazy za jakoukoli cenu zpět.
Premiéra: pátek 4. dubna ve 20:00

Zamilovat se
Velehvězdné herecké obsazení v čele s Meryl Streepovou, Robertem De Nirem a Harveyem Keitelem vévodí americkému romantickému dramatu, v němž se náhodou setkají muž a žena, kteří vlastně ani nečekali, že by se mohli zamilovat. On, stavař a inženýr, žije spokojeným rodinným životem, má děti a nic mu nechybí. A stejně tak je i ona šťastně vdaná a nic na tom nechce měnit. Přesto jejich střetnutí během vánočních nákupů skončí hlubokou a čistou láskou, které se prostě nedá ubránit. Co ale s ní, když v obou domovech čekají blízcí, kteří ani to nejupřímnější krásné vzplanutí nikdy nepochopí? Úžasnou studii ryzího citu s neuvěřitelným uměleckým koncertem ústřední herecké dvojice natočil v roce 1984 belgický režisér Ulu Grosbard.
Premiéra: pátek 11. dubna ve 20:00

Tlumočnice
S dalším báječným thrillerem přichází mistr napětí Sydney Pollack, držitel dvou Oscarů za Vzpomínky na Afriku a drama Koně se také střílejí. Tentokrát je jeho ústřední postavou v Jihoafrické republice narozená tlumočnice OSN Silvia Broomová s půvabnými křivkami hollywoodské krásky Nicole Kidmanové. Kolotoč dramatických událostí se kolem ní začne roztáčet ve chvíli, kdy žena přizná, že náhodou zaslechla hovor v téměř zapomenutém africkém dialektu. Náplní této debaty ovšem byla plánovaná vražda jistého afrického prezidenta. Díky tomu na sebe Silvia upozorní FBI a tajné služby, jež na její ochranu vyšlou držitele Oscara Seana Penna alias agenta Kellera…
Premiéra: sobota 12. dubna ve 20:00

Uvnitř tančím
Čtyřiadvacetiletý Michael ochrnutý po mozkové příhodě žije kvůli svému postižení a také díky faktu, že téměř nemůže mluvit, v osamělosti a bez zájmu okolí v ústraní pečovatelského domu Carrigmore, kterému velí autoritářská Eileen. Klidné stojaté vody ale radikálně rozvíří příchod nového pacienta, buřičského Roryho. I on je postižený, trpí svalovou dystrofií, přesto je ale ochotný svádět se svým osudem dennodenně bitvy a nikdy se nevzdává. A i když tenhle rebel sám mluví s rychlostí a živelností bouře, rozumí Michaelovi jako nikdo jiný. Drama z roku 2004 bylo po zásluze oceněno na festivalu v Edinburghu a stejně tak obdrželo Cenu londýnských kritiků a irskou televizní cenu IFTA. V hlavních rolích předvádějí svůj životní výkon mladíci James McAvoy a Steven Robertson.
Premiéra: neděle 13. dubna ve 20:00

Připoutejte se, prosím!
Trio kultovních komediálních režisérů Zucker & Abrahams & Zucker se v roce 1980 sešlo ke svému prvnímu snímku na místě, kde byste příliš zábavy nehledali – na letišti, respektive v letadle. Báječná parodie, která si bere na paškál především katastrofické letecké thrillery a jež slavila svého času velké úspěchy i u nás, položili základní kámen novému veleúspěšnému žánru. Jejich cestující neohrožuje ničivá bouře nebo technická závada, nýbrž hromadná nevolnost, díky níž se ovšem celé letadlo dostane do smrtelného nebezpečí. Na(ne)štěstí je ale na palubě také bývalý námořní pilot Ted Striker, kterého hraje Robert Hays, takže jistá naděje na záchranu pořád ještě existuje…
Premiéra: pátek 18. dubna ve 20:00

Benny & Joon
V malém městečku se automechanik jménem Benny stará o svou mentálně postiženou sestru Joon, která sice možná má ambice stát se slavnou umělkyní, přesto by ale bez bratrovy pomoci jen stěží dokázala přežít. Jejich vyrovnaný láskyplný vztah, byť Bennymu brání v rozvoji vlastního intimního života, se ale změní po jedné na první pohled nedůležité partičce pokeru s přáteli. Joon totiž začne hrát za Bennyho a podaří se jí projet vysokou partii, jež sice neznačí žádnou děsivou finanční ztrátu, ale přesto převrátí život sourozenců zcela naruby. V hlavních rolích se představí Aidan Quinn, Mary Stuart Mastersonová a Johnny Deep.
Premiéra: úterý 22. dubna ve 20:00

Místo pro lásku
Ve snímku jednoho z vrcholných představitelů italského neorealismu, legendárního režiséra a herce Vittoria de Siky, přijíždí rozvedená půvabná americká módní návrhářka Julia do Itálie, kde se díky televiznímu pořadu seznámí s charismatickým inženýrem Valerionem. A původní sympatie záhy přerostou ve vášnivý vztah plný planoucího milování v Juliině vile. Jenže ze ženina nevázaného chování lze snadno vyčíst, že něco není v pořádku.. V hlavních rolích bolestné dramatické romance přicházejí nejzářivější hvězdy 60. a 70. let Faye Dunawayová a Marcello Mastroianni.
Premiéra: pondělí 28. dubna ve 20:00

Vůně ženy
Plukovník Frank Slade byl dřív plný energie a života. Jenže pak přišla slepota a s ní nesnesitelná misantropie, rozmrzelost a nenávist k celému světu. A také myšlenka na smrt vlastní rukou, pro jejíž realizaci dělá první poslední. Jenže pak se charismatický bývalý voják setká s mladičkým Charliem, který přijal jeho opatrovnictví, aby si vydělal na jízdenku domů, kde chce strávit Vánoce. Jejich společné soužití je výbušné a starší muž okamžitě zaplete nevědomého jinocha do svého plánu poslední velké pánské jízdy. Ale protože si ho zároveň oblíbí, začne ho učit, jak nádherně může chutnat a vonět život. Al Pacino obdržel za ztvárnění plukovníka Sladea Oscara a Zlatý glóbus a zapsal se jím do učebnic moderního herectví stejně jako samotné drama, jež v roce 1992 natočil režisér Martin Brest.
Premiéra: pátek 25. dubna ve 20:00

South Park: Peklo na zemi
Přivykli jste hrubozrnnému seriálovému humoru animované partičky školáků z podhorského zapadákova jménem South Park? Pokud ano, pak vám rozhodně nesmí ujít celovečerní snímek, kde to Kyle, Stan, Cartman a Kenny rozbalili ve skutečně pekelném stylu. A nejen proto, že poslední jmenovaný zde konečně sundá kapucu a promluví srozumitelným hlasem. Kamarádi a jejich spolužáci se dostávají do centra války mezi rodiči a Kanadou, a to kvůli dětmi oblíbeným televizním postavičkám Terrencovi a Phillipovi, které američtí otcové a matky považují za závadné vzory svých potomků. Stihnou si u toho i zazpívat a s písničkou „Blame Canada“ se dokonce prozpívali až k nominaci na Oscara.
Premiéra: pátek 25. dubna ve 00:05

První smrtelný hřích
Drsnému detektivovi Edwardu Delaneymu, jemuž propůjčil svoje pověstné hluboké vrásky zpěvák a herec Frank Sinatra, pomalu odtikává odchod do důchodu. Ještě před tím, než tenhle drsný chlapík odevzdá placku a pověsí pistoli na hřebík, ho ale čeká dořešení posledního případu v kariéře. A rozhodně nejde o nějakou nicotnou vloupačku. V ulicích New Yorku pravděpodobně řádí šílený masový vrah, jehož brutalita nahání hrůzu celému městu. A zatím nic nenasvědčuje tomu, že by jednotlivé oběti něco spojovalo. Přesto však detektiv Delaney, limitovaný jak svým věkem, tak nevyléčitelnou chorobou své manželky Barbary (hraje ji oscarová Faye Dunawayová), nalézá jistou linku propojující všechny případy. A vrahovo dopadení se stává jeho životním posláním.
Premiéra: pondělí 28. dubna ve 21:30


Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.


Naďa Machková a Pavlína Fechterová, 2media.cz, s.r.o., Mediální servis HBO


Doplnění redakce satCentrum:

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct a DIGI TV na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně a Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (i Cinemax 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2701/dubnove-filmove-lahudky-na-cinemaxu/