Atmedia rozšiřuje své portfolio o televizní stanici AMC
Autor: Atmedia , e-mail: info@atmedia.cz Přidané: 03.04.2019
Do portfolia společnosti Atmedia se od 1. dubna 2019 nově zařazuje televizní stanice AMC. Nabídne kultovní filmy různých dekád i světově známé seriály vlastní produkce. Dohromady tak bude Atmedia obchodně na českém televizním trhu zastupovat 28 televizních stanic. Od stejného data bude na této stanici zahájen také prodej televizní reklamy a AMC zároveň vstoupí do projektu elektronického měření sledovanosti televize (PCEM).


„Přidání televizní stanice AMC do našeho portfolia přispěje k zatraktivnění námi nabízených reklamních balíčků. Pro zadavatele reklamy, kteří s námi spolupracují, to přináší možnost většího zásahu a oslovení atraktivní cílové skupiny. Zároveň zadavatelům můžeme poskytnout větší GRP inventory,“ říká Michaela Vasilová, Managing Director v Atmedia.

Televizní stanice AMC je součástí společnosti AMC Networks International – Central and Northern Europe (AMCNI CNE), z níž Atmedia již 5 tematických stanic zastupuje – Film+, Minimax, Spektrum, Sport 1 a Sport 2. Obchodně začala Atmedia zastupovat AMCNI CNE v roce 2009. Díky této spolupráci dosahuje Atmedia v České republice 4% podílu na sledovanosti v cílové skupině dospělých (CS 15-69 let) a 5% podílu na sledovanosti u dětí (CS 4-14). V rámci Atmedia bude AMC zařazena do balíčků atmax, atadults a atchoice. Divákům bude distribuována prostřednictvím poskytovatelů O2 TV, UPC, Skylink, Digi TV nebo T-Mobile.

Televizní kanál AMC zahájil vysílání v roce 1984, na českém trhu se objevil v roce 2014. Původně divákům nabízel klasické americké filmy, dnes je známý i díky světově populárním seriálům z vlastní produkce. „AMC přináší lákavou kombinaci dnes už kultovních filmů a zároveň vysoce hodnocených seriálů. Tomu odpovídá i skladba diváků. Mladší generace stanici vyhledává kvůli exkluzivním prémiovým sériím, jakými jsou například Breaking Bad, The Night Manager, Fear the Walking Dead nebo The Terror. Starší diváci upřednostňují filmové klasiky z různých dekád,“ uvádí Vasilová a doplňuje, že nejsilnější diváckou skupinou AMC v ČR jsou muži nad 40 let.

„V dubnu na diváky stanice AMC čekají závěrečné epizody bojové série Into the Badlands, akcí nabitý film 96 hodin: Odplata nebo blockbustery o Batmanovi – Batman se vrací, Batman navždy nebo Batman a Robin. V červnu si pak budou moci užít hned dvě seriálové premiéry. Nejprve stanice AMC uvede letošní novinku, hororovou sérii NOS4A2 a poté postapokalyptické drama Fear the Walking Dead, které se dočká již páté sezony,“ představuje obsah, na který se diváci stanice mohou v nejbližší době těšit, PR Manager AMCNI CNE pro Českou republiku a Slovensko Jan Huk.


O Atmedia

Společnost Atmedia Czech je obchodní zastupitelství více než 20 tematických TV stanic, které na českém trhu působí od roku 2008. Počátkem roku 2010 uvedla Atmedia na trh tehdy jedinečný způsob prodeje reklamního prostoru na tematických stanicích. Jednalo se o prodej prostřednictvím prodejních balíčků. Aktuálně obchodně zastupuje mj. významné mezinárodní skupiny jako Disney, FOX nebo slovenskou JOJ Group.


Pavel Müller, Head of Research & Marketing Department, Atmedia
Jakub Koutek, PR Consultant, Knowcomm, 2. 4. 2019


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27025/atmedia-rozsiruje-sve-portfolio-o-televizni-stanici-amc/