Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 05:55:05   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Tři týdny plné zábavy a poznávání na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 14.04.2019


Vydejte se s Prima ZOOM na cestu za dobrodružstvím – bude to pořádná dokumentární jízda: ukážeme vám Atlantidu na dosah; vleze na vás Superpavouk; na Hausbot Petra Horkého II tentokrát zavítá geolog a filozof Václav Cílek; poznáme Jedinečného Napoleona; dobrodružná bude Expedice na Mars; čeká nás Setkání s grizzlym; ukážeme zajímavý příběh dvou bratrů – Albert a Hermann Göringovi a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

15. 4., 20.00 – Hausbot Petra Horkého II (Vítězka World Press Photo Ami Vitale)

Přichází pokračování originální české cestovatelské talkshow režiséra a cestovatele Petra Horkého – Hausbot, kde se představují zajímaví čeští i světoví hosté. Americká fotografka Ami Vitale je legendou nejen reportážní fotografie. Poté, co dvě dekády fotografovala válečné konflikty v téměř stovce zemí, se pomalu začala přiklánět k dokumentování vzájemného působení člověka a přírody. Nyní tvoří své vlastní projekty a je jednou z členek týmů National Geographic. Ami Vitale paralelně pracuje na několika projektech, ke kterým se neustále vrací. Fotografka se soustředí na příběhy lidí, kteří zachraňují, co z přírody zbylo. Nejznámějším příběhem spjatým s Českou Republikou, je transport čtyř bílých nosorožců ze zoo Dvůr Králové do přírodní rezervace Ol Pejeta v Keni. Ami Vitale dokumentovala převoz a adaptaci tohoto ohroženého druhu na pokraji vymření v novém prostředí. V roce 2018 zachytila poslední momenty života bílého nosorožce Sudána, který byl poslední samec svého druhu.


15. 4., 22.30 – Tajemný svět kvantové fyziky (Einsteinova noční můra)

Profesor Jim Al-Khalili vyrazil po stopách zřejmě nejdůležitější, nejpřesnější, a přesto nejpodivuhodnější vědecké teorie v dějinách lidstva: kvantové fyziky. Její příběh začíná na úsvitu 20. století v době, kdy se vědci snažili lépe pochopit, jak fungují žárovky. Tato zdánlivě jednoduchá otázka je zakrátko zavedla hluboko do skrytých tajů působení hmoty a k subatomickým stavebním blokům našeho světa. Tam objevili fenomén, s jakým se dosud nesetkali – sféru, ve které se mohou různé věci vyskytovat na několika místech najednou, které vládne náhoda a pravděpodobnost a kde realita zřejmě existuje jedině tehdy, když se na ni cíleně zaměříme. Myšlenka, že příroda podléhá na základní úrovni náhodě, se Albertu Einsteinovi vůbec nelíbila. Během 30. let došel k přesvědčení, že se mu podařilo najít v teorii kvantové fyziky zásadní chybu. Jeho názor nebyl brán vážně až do 60. let, kdy byl podroben experimentu. Profesor Al-Khalili se nyní rozhodl zopakovat stejný klíčový pokus a na základě jeho výsledků pokládá otázku: existuje realita opravdu sama o sobě, nebo vzniká až na základě našich pozorování? Kromě toho se zabývá také nejslavnějším zákonem kvantové fyziky – principem neurčitosti, a zkoumá, jak se mu podřizují rostliny i stromy, když zachycují sluneční světlo během životně důležitého procesu fotosyntézy. Navštivte Tajemný svět kvantové fyziky a zjistěte, jestli má tato slavná vědecká teorie vysvětlení dokonce i pro největší biologickou záhadu – evoluci.


16. 4., 20.00 – Atlantida na dosah

Celovečerní film Atlantida na dosah, který produkoval slavný hollywoodský režisér James Cameron (Avatar, Titanic, Terminátor, Vetřelci), je napínavým detektivním thrillerem. Existují důkazy o existenci bájného potopeného města Atlantida? Sledujte, co odhalí archeologické nálezy, satelitní fotografie, manuskripty dosud uschované přímo před našima očima nebo poznatky odvážných podmořských expedic. Vyšetřování je v plném proudu.


17. 4., 21.00 – Superpavouk

Říká se o nich, že jsou zlí, jedovatí, oškliví a zrádní. Ať už kvůli tomu, jak vypadají nebo co dělají, pavouci mají vyloženě špatnou pověst. O jejich přirozeném chování víme jenom málo a většinou se jich bojíme. A přesto má obyčejný pavouk mnoho zvláštních schopností, které vyvolávají nekonečný úžas. Věděli jste, že pavouci umí létat? A že někteří vyskočí více než čtyřicetkrát výš, než jsou velcí? Nebo že plivou? Tančí? Nebo že některé druhy dokonce žijí pod vodou? A věděli jste také, že pavoučí vlákno je tak silné, že se mu žádný člověkem vyrobený materiál zatím nevyrovná? Na jediném metru čtverečním můžete narazit až na 200 zástupců tohoto osminohého hmyzu. Protože existuje více než 40 tisíc druhů pavouků, vědci z celého světa mají co zkoumat a studovat. Na pavouky narazíme všude, od vrcholků nejvyšších hor až po nejvzdálenější ostrůvky. Přizpůsobují se svému prostředí, mění se, rozmnožují a jsou nepostradatelnou součástí přirozené ekologické rovnováhy. Snímek Superpavouk nás zavede do nitra pavoučího světa, který zůstává tajuplný, i když se s jeho obyvateli setkáváme prakticky každý den. Je to svět, který můžete najít v jakékoli šatní skříni, na balkóně nebo na zahradě.


17. 4., 22.00 – Mimo kontrolu II (Ztroskotání Titanicu)

Víte, co vedlo k největším katastrofám naší doby? Seriál Mimo kontrolu, který je prvním uceleným rozborem těchto tragédií, pokračuje. Díky výpovědím svědků, názorům expertů, archivním záběrům a trojrozměrné digitální animaci se podařilo dešifrovat a vysvětlit, co přesně se stalo, dokonce i z technického a vědeckého úhlu pohledu.


18. 4., 23.00 a 23.30 – Žena na konci světa VII (Indie: Nejmenší žena světa; Filipíny: Ukřižovaná)

V sedmé řadě oblíbeného cestopisného seriálu se Martyna Wojciechowska, publicistka, dobrodružka a editorka polské verze magazínu National Geographic, setkává s dalšími ženami na konci světa. V nejodlehlejších a nejexotičtějších koutech Země se seznamuje s takovými pozoruhodnými dámami, jako jsou nejmenší ženy Indie nebo obyvatelky kolumbijské věznice El Buen Pastor. Na Filipínách sleduje ukřižování. V Nigérii poznává hvězdu Nollywoodu, na Papuji Nové Guineji navštíví ženy kmene Dani a v Bhútánu poznává královskou rodinu. Těžko říct, co je pozoruhodnější, chovatelky sobů na ruské Sibiři nebo torajské pohřební rituály v Indonésii?


22. 4., 20.00 – Hausbot Petra Horkého II (Geolog a filozof Václav Cílek)

Přichází pokračování originální české cestovatelské talkshow režiséra a cestovatele Petra Horkého – Hausbot, kde se představují zajímaví čeští i světoví hosté. Další živě natáčený Hausbot Petra Horkého se tentokrát uskutečnil na festivalu Evolution v Praze. Dnes už všeobecně respektovaný geolog odpovídal na otázky ohledně toho, jak se chovají lidé v případě katastrof, jak dlouho trvá, než se řád promění v anarchii a proč stát selhává v situacích, jako je živelná katastrofa v New Orleans anebo black-out ve Slovinsku. Víte, co je první věc, kterou byste měli rozhodnout, pokud budete sami čelit krizové situaci? A jak pevná je pozice naší bezpečnosti, zásobování a právního řádu? Sledujte Hausbot na Prima ZOOM!


23. 4., 21.00 – Jedinečný Napoleon

U příležitosti 200. výročí bitvy u Waterloo se sešlo více než 6000 nadšenců, aby zrekonstruovali průběh tohoto slavného vojenského střetu. Jsou mezi nimi muži i ženy, mají na sobě historicky přesné kostýmy, a někteří jsou dokonce převlečení za skutečné historické osobnosti. Proti sobě stojí „obyčejní pěšáci“, „důstojníci“ i „slavný maršál Ney“, který naneštěstí není tak zdatný jezdec jako ve skutečnosti. Ale opravdová bitva se odehrává někde úplně jinde – mezi Američanem Markem Schneiderem a Francouzem Frankem Samsonem. První je považován za nejlepšího Napoleona v oboru. Druhý je vynikajícím výrobcem uniforem. Ti dva spolu soupeří o to, kdo se na den stane císařem. Napoleon byl jen jeden. Takže Napoleonem může být také jen jeden. Vše mají na povel Belgičané. Vojáci začínají být neklidní. Ve vzduchu visí otázka nevyřešeného rozsudku o uvěznění, ale i nezaplaceného parkování, ke kterému má co říct „císařovna Joséphine“. Kdo jako první narazí u Waterloo? To se teprve ukáže v celovečerním snímku jedinečný Napoleon.


24. 4., 21.00 a 21.30 – Přírodní kuriozity Davida Attenborougha IV (Zvířecí Frankensteini; Hledání cesty)

David Attenbourough připravil nový pohled na království přírody a zaměřil se na výjimečná zvířata s úžasným životem. V pokračování přírodovědného seriálu z produkce BBC zároveň rozebírá mýty, které se o těchto nepochopených zvířatech neprávem tradují. Mezi přírodními kuriozitami jsou „Frankensteinové“ stvoření lidskými zásahy do přirozeného prostředí. Uvidíte pizzylho – křížence mezi ledním medvědem a grizzlym, za jehož zrod může globální oteplování. Nebo zabijácké včely zrozené zavlečením středoafrického druhu do Jižní Ameriky. Nechybí ani brouci skarabové, kteří využívají slunce, Měsíc i Mléčnou dráhu k tomu, aby se pohybovali správným směrem. Sledujte Přírodní kuriozity Davida Attenbourougha.


25. 4., 20.00 – Kapitulace Třetí říše

8. května 1945 spojenecké jednotky pochodovaly osvobozenými městy, davy jásaly a současně probíhaly poslední apokalyptické hodiny druhé světové války. V týdnech, které předcházely jejímu konci, se začala rýsovat podoba nového světa. Sověti, mocnější a silnější než kdy dřív, obsadili dobytá území a terorizovali ty, co přežili. Poslední nacističtí vojáci se snažili uniknout nevyhnutelně tragickému osudu. Napříč celým zpustošeným kontinentem se Spojenci, na které se nahlíželo jako na hrdiny, připravovali na vznik demokratické Evropy. Snímek Kapitulace Třetí říše využívá kolorizované archivní záznamy, některé dosud neuveřejněné, a vtáhne diváky do intenzivní atmosféry posledních událostí druhé světové války: bojových operací, které konečně přinesly mír a svobodou utlačovanému obyvatelstvu, ale i přísně střežených diplomatických tajemství. Kapitulace Třetí říše byla velkým vítězstvím, jež se zároveň stalo prvním dnem historické konfrontace: studené války.


26. 4., 22.00 a 22.30 – Země: Území záhad (Tajemství spiritismu; Pyramidy záhadné civilizace)

Země je plná hádanek a tajemství, které se moderní člověk snaží rozluštit a odhalit. Každý rok se objeví nějaký nový, překvapivý otazník. Dochází k odkrývání unikátních archeologických památek, objevům dosud neznámých druhů zvířat nebo rostlin. Mýty o starověkých národech a zmizelých civilizacích ožívají přímo před našima zvědavýma očima. Dobrodruzi mapují oblasti, pro které vědci používají výraz „neobvyklé“. Co se před námi ještě snaží skrývat jediná planeta sluneční soustavy, na které existuje život? Na tuto otázku se snaží odpovědět seriál Země: Území záhad. Vychutnejte si další záhadné díly.


27. 4., 20.00 – Setkání s grizzlym (Čelit hladu)

Medvěd grizzly je vysoký až 2,5 metru a může vážit 550 kilogramů. Má ostré drápy a k tomu silnou čelist dravce. Všichni jsme se doslechli o děsivých útocích agresivních medvědů na člověka, ale jaký je grizzly ve skutečnosti? Vyhlášený biolog a odborník na medvědy Chris Morgan zkoumá tato zvířata už několik let a s nadšením odhaluje jejich pravou tvář. V tomto senzačním dvoudílném filmu vyrazil po stopě medvědů na aljašském pobřeží Katmai, kde se k nim může dostat blíž než kdekoli jinde, a díky tomu poodhalit jejich společenský život, metody přežití, ale i překvapivě citlivou, tolerantní, dokonce něžnou stránku. Chris má zábavné i zajímavé poznámky, zasvěceně komentuje chování medvědů a vysvětluje zvláštnosti jedinečného prostředí oblasti Katmai i to, jaký má dopad na místní populaci grizzlyho. Jeho vášeň pro medvědy nezná hranic. Každá epizoda se zaměřuje na jiné stránky života medvědů. Dohromady jsou podrobným, napínavým a vizuálně ohromujícím portrétem zvláštního života grizzlyho z Katmai.


28. 4., 21.00 – Čínská výprava s Guyem Martinem (1/3)

Nezkrotná vášeň zavedla Guye Martina do země, která rozhodně není typickou prázdninovou destinací. Ale když je někdo Guy Martin, musí k největšímu výrobci ze všech – do Čínské lidové republiky! Vzrušující a zábavná třídílná série Čínská výprava s Guyem Martinem se postupně zaměřuje na největší šlágry Země draka: velkou řeku Jang-c’-ťiang, hlavní město Peking a poušť Gobi. Guy má různorodé zájmy, a proto se stává vskutku jedinečným průvodcem po této podivuhodné zemi. Před našimi zraky se díky tomu otevírá pohled na takovou Čínu, jakou jsme dosud neviděli. A jako by to ještě nestačilo, na závěr třítýdenní cesty se Guy pokusí překonat světový rekord na jednom z nejpustších míst světa. Podaří se mu přejet přes „poušť smrti“ Taklamakan na odrážedle rychleji než konkurence?


29. 4., 22.00 – Expedice na Mars

V celovečerním filmu Expedice na Mars znovu ožívá jedna z nejvelkolepějších ság vesmírného věku. Vědci svedli epický boj s kosmem ve snaze dostat rovery Oportunity a Spirit bezpečně na Mars. Teprve když se jim to konečně podařilo, začala vzrušující dobrodružná expedice po záhadné Rudé planetě. Dokonce i na jejím povrchu musely rovery několikrát vyzrát nad nepříznivými podmínkami. Mnohokrát se jim podařilo obelstít smrt a skromně naplánovanou tříměsíční misi nakonec mnohonásobně protáhly. Expedice na Mars se stala první velkou pozemní expedicí na cizí planetě. Sledujte dosud neuveřejněné záběry z odtajněných archivů přímo z laboratoře JPL v NASA, vzpomínky vědců, kteří se projektu zúčastnili, a realistickou animaci zachycující rovery ve skutečné marsovské krajině.


30. 4., 20.00 – Albert a Hermann Göringovi

Albert a Hermann Göringovi byli bratři. Hermann byl od začátku oddaným nacistou a dotáhl to na druhého nejdůležitějšího muže Hitlerovy Třetí říše. Mladší a veskrze neznámý Albert zachránil mnoho lidí před smrtící nacistickou mašinérií, sháněl pro ně falešné dokumenty a financoval hnutí odporu. Hraný celovečerní film Albert a Hermann Göringovi věrně přibližuje jejich životy. Dramatické scény doplňují rozhovory a vzácné archivní záběry, které kladou důraz na historický kontext. Sledujte úžasný příběh o Třetí říši, který jste ještě zaručeně neviděli.


2. 5., 20.00 – Vzdušní válečníci VI (AC-130)

Když první Mig 21 proletěl s řevem nad bojišti Korejské války, Amerika byla zděšená, co všechno dokáže nová sovětská stíhačka. Rychlé letadlo vybavené proudovými motory a schopné klesat nadzvukovou rychlostí zdaleka překonalo všechny ostatní stroje ve vzduchu. Mělo jediný úkol: překvapit a sestřelit bombardéry B-29, které decimovaly korejskou infrastrukturu. Mig 21 dokázal nemyslitelné – přebrat Američanům vzdušnou kontrolu. Proslulá sovětská stíhačka je hlavní hrdinkou jedné z epizod nového pokračování poutavého seriálu Vzdušní válečníci. Tentokrát se zaměříme ještě na stroj F22 Raptor, který měl kombinovat výjimečné manévrovací schopnosti s radarovým maskováním, ale kvůli průtahům, finančním problémům a změnám bojových podmínek se prakticky nikdy neodlepil od země. A nebude chybět ani F6F Hellcat. Toto bojové letadlo navržené a postavené na míru tak, aby se vyrovnalo špičkovým japonským zerům pomohlo americkému námořnictvu získat převahu v Pacifiku a nakonec také vyhrát Spojencům druhou světovou válku. A čekají vás ještě tři další letadlové legendy.

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 14. 4. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.04.2019 • Pařížský maraton v neděli na Eurosportu
08.04.2019 • Další várka parádních dokumentů v 15. týdnu na Prima ZOOM
08.04.2019 • Populární historická sága POLDARK pokračuje třetí sérii na Epic Drama!
07.04.2019 • Nová řada populárního pořadu Držte krok s Kardashians již tuto neděli na stanici E!
07.04.2019 • Nenechte si ujít: Rozmanitost a krása vměstnaná do malé krajiny – Divoké Švýcarsko na Viasat Nature
05.04.2019 • Jedinečná ponuka pre zákazníkov freeSAT-u: týždeň voľného vysielania HBO 3 ponúkne všetkých 7 sérií Hry o tróny

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist