Jarní nadílka na webu Déčka pro malé i velké: Velikonoční kalendář
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 17.04.2019
Po úspěchu Adventního kalendáře, který navštívilo bezmála 1,4 milionu návštěvníků, přichystala Česká televize interaktivní kalendář pro děti věnovaný Velikonocům. Od dnešního dne až do Letnic, tedy do neděle 9. června, bude zábavnou formou a hrami připomínat křesťanskou podstatu svátků a představí i oblíbené světské zvyky.


Od dnešního dne jsou na webové stránce decko.cz/velikonoce nové hry a aktivity věnované Velikonocům. „Již tradičně, vlastně už podeváté, sázíme na detail, tradici, symbiózu obsahu a formy. I proto dlouhodobě spolupracujeme s předními výtvarníky, animátory, herci i autory. Úvodní scéna kalendáře, pašijový příběh a Tradičník jsou dílem oblíbené a oceňované komiksové autorky Lucie Lomové, grafiku her pro nejmenší navrhli třeba výtvarníci Dan Špaček či Jitka Petrová,“ říká kreativní producentka Štěpánka Sunková.

S pašijovým příběhem seznámí děti interaktivní Velikonoční kronika doplněná o známá hudební i výtvarná díla, Tradičník připomene a vysvětlí velikonoční zvyky a obyčeje a Velikonoční televize bude plná nejen pohádek, ale i receptů a návodů. Důležitou a dětmi očekávanou součástí interaktivního kalendáře jsou také hry navázané na pořady Déčka.

Ve hře k pořadu Frnkni z hnízda bude třeba doprovodit mláďata ptáčků a najít ztracenou reportáž bude muset kuře ve hře k novému večerníčku Kokoškovi na cestách. Zároveň ve všech soutěžních hrách může každý den ten nejlepší vyhrát déčkové kvarteto a sbírku placek s obrázky ptáčků ze hry Frnky Frnk. Chybět nebude ani možnost zaslat některé z oblíbených virtuálních velikonočních přání.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27054/jarni-nadilka-na-webu-decka-pro-male-i-velke-velikonocni-kalendar/