Towercom spúšťa informačnú kampaň k prelaďovaniu
Autor: Towercom/W.R.P.R. , e-mail: info@towercom.sk Přidané: 24.04.2019

Divákov čakajú zmeny vo vysielaní cez anténu. Už v najbližších týždňoch totiž na Slovensku začne prelaďovanie frekvencií. Towercom spúšťa k zmenám aj informačnú kampaň.


Slovenskí diváci televíznych programov vysielaných prostredníctvom antény sa musia pripraviť na prelaďovanie. Na dnešnom stretnutí s médiami o tom informovali zástupcovia spoločnosti Towercom, ktorá na Slovensku prevádzkuje digitálne terestriálne vysielanie. Chystané zmeny súvisia s uvoľňovaním 700 Mhz pásiem, ktoré od členských štátov žiada Európska únia.

Generálny riaditeľ spoločnosti Ivan Peschl hovorí o vynútenej zmene, v súvislosti s druhou digitálnou dividendou. Operátor v tejto súvislosti spúšťa aj informačnú kampaň: „Sme si vedomí toho, že prelaďovanie sa bude týkať množstva ľudí a preto chceme zrozumiteľne a v dostatočne veľkej miere divákov o prelaďovaní informovať,“ uviedol Peschl.

Ambasádorom informačnej kampane je známy slovenský herec Jozef Vajda. Ten vystupuje v hlavnej úlohe ako agent Anténa.

Slováci budú musieť preladiť svoje televízne prijímače, časť divákov bude musieť preladiť set-top-boxy. „Prelaďovanie sa bude týkať všetkých multiplexov – balíčkov staníc – v mnohých lokalitách. Závisí to od toho, na ktorých frekvenciách sú aktuálne siete šírené,“ uviedol technický riaditeľ Towercomu Zsolt Nagy.

Programové služby zaradené v 1. multiplexe zároveň prejdú do novšieho vysielacieho štandardu DVB-T2. Po zmenách tak pre príjem týchto programov bude potrebný prijímač s podporou tohto štandardu. Zmeny zároveň umožnia rozšíriť ponuku o nové stanice, či začať šíriť v HD ďalšie kanály.


Pozrite si trailer v rámci informačnej kampane k prelaďovaniu programov od spoločnosti Towercom tu!


Towercom; Ivan Rudolf, Managing Director, W.R.P.R., 24. 4. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27067/towercom-spusta-informacnu-kampan-k-preladovaniu/