Vyjádření k vysílání skupiny Prima v DVB-T2
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 24.04.2019

V návaznosti na dnešní tiskovou konferenci Českých Radiokomunikací (24. dubna 2019) bychom rádi upřesnili plánovanou vysílací kvalitu kanálů skupiny Prima v rámci pozemního vysílání DVB-T2.


Skupina Prima nikdy neplánovala na platformě DVB-T2 vysílat zdarma v kvalitě HD. Diváci tak v rámci pozemního vysílání DVB-T2 budou moci sledovat zdarma vysílání kanálů skupiny Prima ve kvalitě SD+ (1440 x 1080 - pozn. redakce satCentrum).

Nasmlouvané kapacity v DVB-T2 hodlá skupina Prima využít pro spuštění dalších kanálů, jako například CNN Prima News, nebo realizovat spuštění placené televize na této platformě prostřednictvím operátora, který dojedná podmínky napříč trhem a novou placenou televizní službu na trh uvede.

Věříme, že placený model může dobře fungovat. Ukazují to zkušenosti z Rakouska (Simpli TV) nebo Německa (Freenet TV), a proto na tuto možnost chceme být připraveni.

Zároveň plánujeme využívat kapacitu datového toku jednotlivých kanálů na zkvalitnění nabídky interaktivních služeb, jako je například HbbTV, nebo DVB titulků.

Placené HD (1920 x 1080 - pozn. redakce satCentrum) vysílání kanálů skupiny Prima bude dále realizováno pouze prostřednictvím smluvních satelitních, kabelových a IPTV operátorů.


Gabriela Semová, Head of Corporate and Internal PR, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 24. 4. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27069/vyjadreni-k-vysilani-skupiny-prima-v-dvb-t2/