Home & Garden TV ze satelitu Astra 1KR
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 28.04.2019

Ve čtvrtek 6. 6. 2019 zahájí vysílání na satelitu Astra 1KR, umístěném na orbitální pozici 19,2° východně volně přijímatelná stanice Home & Garden TV (HGTV) společnosti Discovery. Na budoucí pozici je již nyní informace o zahájení vysílání v tento den.


Stanice nabídne různé mezinárodní tematické pořady, např. Vytvoř si dům snů (Traumhäuser gestalten), Bydlení snů (Wohnträume), Hledání domova (Zuhause gesucht), Vaření a požitky (Kochen & Genießen), aj.

„S Home & Garden TV rozšiřujeme německý mediální trh o důležitou tematickou oblast“, řekla Susanne Aigner-Drews, ředitelka společnosti Discovery Německo. Stanice má - díky exkluzivnímu obsahu pro televizi a speciálnímu obsahu pro všechny digitální distribuční kanály - potenciál, aby se stala jednou z rozhodujících obchodních značek v oblasti domácnosti, bydlení a vybavení v oblasti s německým jazykem.

Program bude možné volně přijímat jako čtvrtou Free-TV stanici společnosti Discovery Německo ve všech televizních distribučních platformách: v kabelových sítích, ze satelitu a v IPTV.

Po Eurosportu, tzv. mužské stanici DMAX a kanálu pro ženy TLC je HGTV čtvrtou volně přijímatelnou stanici financovanou z reklamy společnosti Discovery v Německu.


Plánované parametry příjmu Home & Gargen TV:

satelit: Astra 1KR
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 63
provider: SES
kmitočet: 10,921 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 22000 kSymb/s
FEC: 7/8
modulace: DVB-S/QPSK
norma: MPEG-2/SD
kód: volné (FTA) vysílání


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27075/home-garden-tv-ze-satelitu-astra-1kr/