Atraktívny hokej vyniesol TV Dajto v piatok na pozíciu celodennej trojky na trhu
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 30.04.2019
Záverečná tretina zápasu Slovenska s Českom sa stala v cieľovej skupine 12+ najsledovanejším tohtoročným programom televízie Dajto. Televízia Dajto v piatok, 26. apríla 2019, zavŕšila sériu priamych prenosov prípravných zápasov slovenskej hokejovej reprezentácie divácky mimoriadne atraktívnym duelom s Českou republikou.


Záverečná 3. tretina suverénne obsadila čelo rebríčka najsledovanejších programov dňa v rámci ponuky menších staníc s vysoko nadpriemerným ratingom 4,7 % a trhovým podielom 18,1 %. K obrazovkám pritiahla 241-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, v tejto univerzálnej cieľovej skupine išlo zatiaľ o vôbec najsledovanejší tohtoročný program stanice Dajto.

Celý zápas Slovenska s Českom zaznamenal v cieľovej skupine 12-54 priemerný rating 4,1 % a trhový podiel 19,4 %. Obzvlášť si ho vychutnali diváci v rámci cieľovej skupiny mladých mužov vo veku od 15 do 24 rokov, ktorí Dajto v čase vysielania stretnutia zabezpečili priemerný podiel na trhu 30,5 %. TV Dajto v piatok obsadila post celodennej trojky na trhu, keď s podielom 8,6 % v cieľovej skupine 12-54 predstihla aj verejnoprávnu Jednotku RTVS (7,6 %).

TV Dajto počas apríla odvysielala celkovo šesť prípravných zápasov slovenskej hokejovej reprezentácie s priemerným ratingom 3,2 % v cieľovej skupine 12-54. V porovnaní s vlaňajšou sériou siedmich hokejových duelov sa ich priemerná ratingová výkonnosť zvýšila až o 267 %.

(Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR MEDIA)


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27080/atraktivny-hokej-vyniesol-tv-dajto-v-piatok-na-poziciu-celodennej-trojky-na-trhu/