Britský humor s brexitem nezmizí- Prima Comedy Central má pro vás rovnou dvojitou dávku
Autor: Prima Comedy Central/FleishmanHillard , e-mail: info@primacomedycentral.cz Přidané: 30.04.2019
I když to vypadá, že plánovaný brexit nakonec opravdu nebude vtip, z Prima Comedy Central pověstný britský humor neuteče. Naopak, je ho ještě víc než jindy - kromě kultovního seriálu Červený trpaslík nově zavítal na televizní obrazovky také klasický sitcom My Family. U klasiky z produkce BBC navíc nehrozí, že přiberete – tedy pokud si k tomu nedáte pořádnou porci fish&chips.


Zatímco s brexitem to místy (ale opravdu jenom místy) začíná vypadat nakonec docela vážně, vtipy na toto téma neustávají. To je ale s ohledem na britský humor poměrně příznačná situace. Jak jinak charakterizovat vývoj plánovaného odloučení než fotografií kocoura Larryho, reprezentanta sídla britské premiérky na Downing Street 10.

Ten sám situaci brexitu „komentoval“ na svém twitteru následovně: „Píše se rok 2394. Začala nová doba ledová. Stroje převzaly vládu nad člověkem. Theresa May a Jeremy Corbyn stále nepostoupili v diskuzi o brexitu. Larry si dál dává venku šlofíka…”

Ať už je odchod Britů z Evropské unie jakkoliv vážnou záležitostí, na Prima Comedy Central se žádné loučení rozhodně nechystá. Typická středostavovská britská rodina a partička ztroskotanců bloudících vesmírem - to už je slušná kombinace na udržení pověstného lokálního humoru ve zdejších televizních vodách, no ne?


Hlavně to brát s nadhledem

Fanoušci kultovního seriálu Červený trpaslík se shodli, že některé pověstné hlášky se k situaci brexitu skvěle hodí. Tak třeba stále se oddalující datum skutečného vystoupení Spojeného království z EU přirovnávají k rozhovoru druhého technika Rimmera a droida Krytona, kdy Rimmer mylně poznamenává: „Můžeme ho postavit mimo službu podle direktivy 196 156”, načež Kryton odpovídá: „196 156? Bude-li důstojník přistižen, jak očichává sedlo rotopedu v dámské tělocvičně, bude propuštěn bez soudu? Promiňte, ale to neřeší náš problém!”

Když už jsme u těch vtipů na brexit, proč se nestrefit do anglicky mluvících sousedů v USA? Rimmer: „Jen se posmívej. To už tu bylo. Vysmívali se Galileovi, smáli se Edisonovi a taky Kolumbovi.” Lister: „Kdo je Kolumbus?” Rimmer: „Trhan v pláštěnce, co objevil Ameriku.”

A co by na to řekli příslušníci My Family? Zubař a hlava rodiny Ben nejspíš něco, co řekl svému pacientovi: „Nezbývá mi, než vám gratulovat. Překonal jste světový rekord v počtu kazů.” Pacient: „Jémine.” Ben: „To si vykřikujte, až budete platit.” A když už nic jiného, vše se dá shrnout hláškou syna Nicka: „Takže, kluci chtějí jenom jedno, naštěstí holky chtějí to samý!”

Takže je to jednoduché - brexit nebrexit, nějak to dopadne. A vy si zatím zapněte Prima Comedy Central a odlehčete novinové články s dramatickými titulky jak jinak než humorem.


Angelika Raisová, Client Executive | Consumer & Client, FleishmanHillard




 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27085/britsky-humor-s-brexitem-nezmizi-prima-comedy-central-ma-pro-vas-rovnou-dvojitou-davku/