Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 08:46:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Berdych s divokou kartou a volný trůn antukového krále - sledujte na DIGI TV prestižní tenisový turnaj ATP ve španělském Madridu

  Autor: DIGI TV/PP Partners , e-mail: info@novadigi.cz Přidané: 03.05.2019


Máj je lásky čas, ale v tenisovém kalendáři patří květnové dny tradičně oranžové drti. Antuková část sezony je v plném proudu a na konci měsíce nastane její vrchol v podobě grandslamového Roland Garros. Už teď se však chystají ti nejlepší hráči – včetně českého veterána Tomáše Berdycha – na turnaj série Masters v Madridu. Sledujte v přímých přenosech na DIGI TV, jak si povede legendární král tohoto povrchu Rafael Nadal i jeho konkurenti.


Stanice DIGI Sport 3 HD odvysílá první zápasy ze španělské metropole už v pondělí 6. května, kdy začíná hlavní soutěž mužů na Mutua Madrid Open 2019, prestižním „tisícovkovém“ turnaji. Mezi elitou se představí i český zástupce. Berdych sice vypadl z první stovky žebříčku, kde vydržel úctyhodných 794 týdnů (za tuhle statistiku dvojnásobnému daviscupovému šampionovi složili poklonu i mnozí tenisoví experti), avšak na madridský podnik může díky divoké kartě od ředitele turnaje Fernanda Verdaska. Španěl je shodou okolností posledním Berdychovým soupeřem. Na začátku března po prohře s Verdaskem vypadl zkušený Čech už v 1. kole turnaje v Indian Wells. Z Miami se pak kvůli problémům se zády na poslední chvíli odhlásil.

„Jsem moc rád, že se na tento skvělý turnaj vrátím. Mám na něj spoustu krásných vzpomínek, třeba na finále s Rogerem (Federerem) a mnoho dalších. Moc se těším, že si tu letos zase zahraju,“ řekl Berdych ve videovzkazu fanouškům na sociálních sítích. Připomněl tak ztracené finále z roku 2012 po třísetové bitvě se švýcarskou hvězdou - 3:6, 7:5, 7:5. Naposledy nastoupil Berdych na kurt jako hráč druhé stovky pořadí ATP ve druhém kole Australian Open 2004. Tehdy držel 116. pozici, bylo mu osmnáct let a zpod kšiltovky mu čouhaly kudrnaté lokny. Americká superstar Andre Agassi dovolil mladíkovi z Česka pouze šest her - 6:0, 6:2, 6:4. Teď prožívá Berdych, jakožto respektovaná tenisová osobnost, Kristova léta stejně jako tehdy Agassi. Jak se popasuje s nadějnými mladíky?

Jedním z velkých favoritů v Madridu bude bezpochyby pětadvacetiletý Dominic Thiem z Rakouska. Světová pětka v loňském finále podlehla Němci Alexandru Zverevovi (3. hráči žebříčku ATP). Thiem touží po odvetě a po nedávném titulu z Barcelony by rád přidal další skalp antukového krále Rafaela Nadala a vyhrál znovu titul. Rakušan totiž zastavil sérii Nadalových osmnácti vítězství na turnaji ze série ATP 500, když jej přemohl v semifinále dvakrát 6:4, 6:4.

Thiem je spolu s Novakem Djokovičem jediným hráčem, který kdy porazil Nadala na antuce čtyřikrát, v případě Srba i víckrát. „Pokaždé jsem na sebe obzvlášť pyšný, je to nejlepší hráč na tomto povrchu a vždy je pro mě speciální ho porazit. Teď jsem vyhrál, protože jsem měl o něco víc štěstí,“ řekl Thiem.

V Madridu se mohou fanoušci těšit také na momentálního vládce světového žebříčku Djokoviče i sedmatřicetiletého Federera, který je světovou čtyřkou a zažije letošní antukovou premiéru. Divoké karty kromě Berdycha dostali ještě třeba loučící se španělský buldok David Ferrer a Felix Auger-Aliassime. Talent z Kanady začínal rok jako 108. hráč ATP a nyní mu patří už třicáté místo. V 18 letech se dostal do semifinále v Miami jako nejmladší hráč v historii! O dva roky starší Řek Stefanos Tsitsipas prorazil dokonce už mezi Top 10, momentálně o dvě příčky klesl právě na desáté místo.

Ještě je potřeba počítat s už zmiňovaným loňským finalistou Zverevem a pozor si musí soupeři dát na třiadvacetiletého Danilla Medveděva z Ruska. V Barceloně podlehl až v souboji o trofej Thiemovi, letos už nasbíral 25 výher s bilancí 8-1 právě na antuce. Také proto rakouský šampion upozorňuje: „V Madridu začíná všechno od nuly.“ Ale i přes trochu rozkolísanou formu zůstává hlavním favoritem Španěl Nadal. Vždyť tu osm finálových účastí proměnil v rekordních pět titulů (2005, 2010, 2013, 2014, 2017). „Důležité je, že jsem zase (po zranění) konkurenceschopný a očekávám, že budu ještě lepší,“ vzkázala dvaatřicetiletá světová dvojka ostatním tenistům. Získá fenomenální Španěl další titul? Přímé přenosy všech zápasů turnaje série Masters z Madridu vysílá v České republice DIGI Sport 3 HD.


O DIGI CZ

Televizní a mobilní operátor DIGI CZ nabízí divákům v ČR služby satelitní televize a televize přes internet pod obchodní značkou DIGI TV. V jejich programové nabídce jsou kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také exkluzivní sportovní obsah na oblíbených kanálech DIGI Sport 1 HD, 2 HD, 3 HD a 4 HD. Ty obsahují například fotbalovou anglickou Premier League, německou Bundesligu, italskou Sérii A, španělskou LaLigu nebo tenisové turnaje ATP. Služba DIGI2GO je podle nezávislého hodnocení Cnews.cz nejlepší televizí přes internet na českém trhu. DIGI CZ je také poskytovatelem pevného internetového připojení DIGI internet a pod značkou LAMA mobile nabízí mobilní volání a přenos dat. Společnost na českém trhu působí od roku 2006. V dubnu 2015 DIGI CZ koupila česká investiční skupina LAMA ENERGY GROUP, která rozvíjí a rozšiřuje nabídku jejích služeb. DIGI CZ je čistě českou společností a všechny daně, včetně daně z příjmu, jsou odváděny v ČR.


Mgr. Andrej Čírtek, tiskový mluvčí LAMA ENERGY GROUP
Ing. Jaroslav Martínek, Mediální zastoupení DIGI TV, PP Partners Prague, 2. 5. 2019



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.05.2019 • RTVS odvysiela všetkých 64 hokejových zápasov z majstrovstiev sveta
01.05.2019 • Africké hvězdy toto léto na stanicích Sport1 a Sport2, odvysílají mistrovství Afriky – Africký pohár národů
01.05.2019 • CS film: Den s Karlem Kachyňou
30.04.2019 • Britský humor s brexitem nezmizí- Prima Comedy Central má pro vás rovnou dvojitou dávku
26.04.2019 • Česká premiéra seriálu Vítejte ve Švédsku exkluzivně na programu Skylink 7
26.04.2019 • Nenechte si ujít: seriál Australští lovci humrů na Viasat Explore!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist