Kompletné dianie z hokejového šampionátu prinesie RTVS aj na online
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 06.05.2019
Živé prenosy hokejových zápasov, štatistiky, zostavy všetkých mužstiev, exkluzívne zábery zo zákulisia a priamo zo súbojov na ľade, ale aj videá od fanúšikov. RTVS bude na svojom webe a sociálnych sieťach podrobne mapovať dianie na majstrovstvách sveta v hokeji.


Na špecializovanej športovej microsite hokej.rtvs.sk sa ako jedinej na Slovensku bude naživo streamovať všetkých 64 komentovaných zápasov vo Full HD. „Návštevníkom poskytneme aj rozšírenú ponuku štatistík. Okrem výsledkov kompletného programu zápasov a všetkých výsledkov, nájdu na našom webe základné informácie o jednotlivých mužstvách a ich súpisky, štatistiky všetkých hráčov a kanadské bodovanie," priblížil riaditeľ Sekcie nových médií Dušan Jančovič. Na stránke budú zverejnené tiež najlepšie momenty zápasov, archív zápasov slovenského tímu a archív špecializovaných televíznych relácií, ktoré RTVS pripravila k MS - Pred hokejom, 25 majstrovstiev, S hokejkou a pukom, Hokejová republika.

Do hokejového diania chce RTVS priamo zapojiť i fanúšikov, preto na microsite zriadi pre nich špeciálnu zónu, kde budú zverejnené videá, ktoré budú posielať prostredníctvom mobilnej aplikácie iReportér. „Videá je potrebné označiť hashtagom #hokej. Okrem toho, že tie, ktoré budú spĺňať požiadavky, uverejníme na podstránke hokejového webu, tak niektoré z nich použijeme v televíznom športovom spravodajstve," uviedol Dušan Jančovič.

O dianí na šampionáte bude RTVS informovať tiež prostredníctvom sociálnych sietí Facebook a Instagram. Na facebookovej stránke Šport v RTVS budú okrem výsledkov zápasov, štatistík a highlightov, rozhovory s hráčmi a exkluzívne kamerové zábery z prilieb rozhodcov, fotky a videá zo zákulisia. „RTVS minulý rok výrazne posilnila sociálne médiá a pri príležitosti majstrovstiev sveta sme spustili Instagram špeciálne pre športovú sekciu. Každý deň tam pribudnú fotky a krátke videá zo zákulisia, z prenosových vozov a štúdií na štadiónoch v Košiciach a Bratislave, takže návštevníci napríklad uvidia, ako sa pripravujú komentátori a moderátori RTVS," avizoval Dušan Jančovič.

Hokejové zápasy bude možné sledovať aj v HbbTV v aplikácii RTVS. Tá ponúkne priame prenosy zápasov, ktoré nebude vysielať televízna Jednotka alebo Dvojka. Taktiež archív slovenských súbojov, najdôležitejšie momenty a výsledky jednotlivých zápasov.


Bratislava 6. máj 2019, Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27105/kompletne-dianie-z-hokejoveho-sampionatu-prinesie-rtvs-aj-na-online/