Rozhlasová stanice Antenne Brandenburg (rbb) s nabídkou HbbTV i ze satelitu Astra 1M
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 07.05.2019
Od pondělí 6. 5. 2019 lze německý/braniborský rozhlasový program Antenne Brandenburg (rbb) sledovat i prostřednictvím HbbTV na chytrých televizních přijímačích s podporou internetu ze satelitu Astra 1M z orbitální pozice 19,2° východně a v německých kabelových sítích. Informovala o tom stanice Rundfunk Berlin-Brandenburg (Rozhlas Berlín-Braniborsko).


Nabídka je také k dispozici na Apple TV nebo Amazon Fire TV. Pomocí tzv. červeného tlačítka na dálkovém ovládání televize je možné sledovat obsah nejposlouchanějšího rozhlasového programu regionu všude v bytě na příslušném televizoru.

Programová vedoucí stanice Antenne, Petra Hansel řekla: „Které pořady běží na stanici Antenne, který hudební titul je to, jak se jmenuje moderátor, které aktuální zprávy jsou z Braniborska a Berlína? Díky našim kolegyním a kolegům z technického inovativního managementu rbb existuje vizuální doplnění našeho rozhlasového programu nyní i v televizi.“

Stanice Antenne Brandenburg je s 159 tisíci posluchačkami a posluchači za průměrnou hodinu nejposlouchanější rozhlasovou stanicí v regionu Berlín-Braniborsko. Rádio pro německou spolkovou zemi Berlín-Braniborsko (rbb) lze také poslouchat a sledovat na internetové stránce www.antennebrandenburg.de nebo pomocí aplikace App.


Parametry příjmu Antenne Brandenburg:

satelit: Astra 1M
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 93
provider: ARD Digital
kmitočet: 12,266 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 27500 kSymb/s
FEC: 3/4
kód: volné (FTA) vysílání
internet: https://www.rbb-online.de/radio


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27107/rozhlasova-stanice-antenne-brandenburg-rbb-s-nabidkou-hbbtv-i-ze-satelitu-astra-1m/