Jitka Obzinová - šéfka zpravodajství a publicistiky opouští skupinu Prima
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 08.05.2019

Dlouholetá ředitelka zpravodajství a publicistiky Jitka Obzinová se dnes, po více než deseti letech, rozhodla opustit skupinu Prima. Společnost začne obratem hledat jejího nástupce, který zastřeší i plánovaný zpravodajský projekt CNN Prima News.


„Bylo to nezapomenutelných deset let, které jsem strávila intenzivní prací pro televizi Prima. Po dlouhé úvaze jsem došla k rozhodnutí, že nyní nastal čas se opět věnovat více sama sobě a hledat naplnění i v jiných než pracovních věcech,“ uvádí Jitka Obzinová. „Chtěla bych moc poděkovat všem kolegům za spolupráci a věřím, že se brzy najde můj nástupce, plný elánu zhostit se tak významného zpravodajského počinu, jakým je připravovaný zpravodajský projekt CNN Prima News.“

„Odchod Jitky nás velmi mrzí, nicméně chápeme její rozhodnutí. Do budoucích let jí přejeme hodně zdaru jak v osobním, tak profesním životě. Pevně věříme, že se nám podaří v blízké době najít vhodného kandidáta, který se ujme kromě řízení týmu zpravodajství a publicistiky i aktivních příprav našeho nového multiplatformního zpravodajského projektu,“ říká Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

Dočasným vedením redakce bude pověřena šéfeditorka zpravodajství Eliška Čeřovská. Bude přímo podléhat generálnímu řediteli.

Jitka Obzinová postupně prošla ve své profesní dráze všemi třemi hlavními televizními stanicemi (ČT, NOVA a Prima). Za její éry televize Prima zavedla novou úspěšnou strukturu zpravodajské hodiny, tzv. VELKÝCH ZPRÁV, která se skládá z hlavních zpráv, diváckých zpráv a vrcholí pořadem TOP STAR, který se zabývá aktuálním děním v showbyznysu. Podíl sledovanosti hlavní zpravodajské relace se dlouhodobě drží na úrovni 19,86 %* v CS 15+, a tvoří tak stabilní pilíř programu hlavního vysílacího kanálu Prima. Jitka Obzinová stála rovněž za unikátním konceptem zpravodajského kamionu, který během letních měsíců po tři roky putoval po regionech České republiky. Do její kompetence kromě VELKÝCH ZPRÁV patřily i Odpolední a Polední zprávy, pořad Mini Duel a nedělní politická talk show Partie i nový pořad Sport Star.

(Zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, živě + TS0-3 TV, ke dni 7. 5. 2019)


Gabriela Semová, vedoucí korporátní a interní komunikace

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27108/jitka-obzinova-sefka-zpravodajstvi-a-publicistiky-opousti-skupinu-prima/