Show Jana Krause – 22. 5. 2019
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 20.05.2019

Herci Michal Suchánek a Berenika Suchánková, urolog Martin Lukeš a ředitelka rodinné zoologické zahrady Romana Albrechtová se představí v Show Jana Krause. Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 22. května ve 21.35 hod. na Primě.


Michal Suchánek a Berenika Suchánková – Michal je herec, bavič, moderátor a scenárista, působil mj. v Národním divadle, v Divadle F. R. Čecha a Činoherním klubu, popularitu mu přinesl parodický zábavní pořad. Ztvárnil také několik muzikálových rolí, účinkoval v řadě seriálů i filmů. Již osmým rokem vystupuje v improvizační show Partička, která se stala fenoménem – disponuje obrovskou diváckou a fanouškovskou základnou a představení (ať už čistě divadelní či televizní natáčení) jsou vyprodána během několika málo minut. Komici z pořadu Partička představují nyní nový improvizační formát – Parta z penziónu. Vzniká ze scenáristické přípravy autorů i improvizace herců, kteří se musí kdesi v krachujícím penziónu na konci světa vyrovnat s přidělenou rolí nebo dvojrolí. Stejně jako v Partičce se i v Partě z penziónu budou pravidelně objevovat hosté. Mezi nimi bude i dcera Michala Suchánka, Berenika. Tu znají diváci už ze seriálu Krejzovi, kde je jednou z hlavních hvězd, a mohou ji také vidět na prknech Činoherního klubu ve hře Sopranistky. „Hra se mi líbí, a to moc. Je to skvěle napsané. Už jen to, že je to napsané pro holky a každá z nich má svoji linku a vývoj. K tomu je to dost vtipné – chytře vtipné,“ říká s nadšením Berenika, která na sobě ovšem pracuje i jako zpěvačka. A dodává, že v tomhle jí její otec Michal Suchánek fandí nejvíc a rád by od ní slyšel vlastní písničky.


MUDr. Martin Lukeš – lékař a urolog, který říká, že pokud erekce trvá déle než 3 hodiny, je vysoké riziko, že penis odumře a přestane navždy fungovat. Naráží tak na trh s přípravky podporujícími erekci, které nejsou na dnešním trhu žádnou výjimečností. „Setkal jsem se s tím například u pornoherců: Ti berou velké dávky viagry a do toho si píchají vazoaktivní látky do penisu. Jakmile erekce přetrvá déle než 3 hodiny, je vysoké riziko, že penis nebude fungovat už nikdy. Když pacient s tímto problémem přijde, je třeba co nejdříve vypumpovat co nejvíce krve z penisu ven,“ vysvětluje MUDr. Lukeš. Nicméně dodává, že v dnešní době jsou velkým problémem pro muže hlavně poruchy erekce. „Andrologie, tedy můj obor, se zabývá poruchami erekce, plodnosti a dalšími poruchami pohlavního orgánu soustředěnými na muže. Poruchy erekce jsou dnes velký problém, u mužů od 40 let se objevují až v 50 % případů. Čím je muž starší, tím je ta pravděpodobnost vyšší,“ říká urolog a androlog Martin Lukeš. Přibývá problémů s erekcí i u mužů mladších, ty jsou způsobeny hlavně nižším pohybem, špatnou stravou a tím pádem obezitou. Díky tomu kvete trh s prostředky podporujícími erekci. „Nejde o léky, ale jen o doplňky stravy, to je důležité pacientům vysvětlit. Většinou to má jen minimálně podpůrný efekt, já na to hledím odměřeně. Placebo ale funguje u zhruba 30 %, takže pokud u těchto 30 % zafungují, je to jen dobře. Pokud ale mají pacienti i zdravotní problémy, pak pilulka nestačí a je potřeba přistoupit k léčbě.“ Pokud u muže lékař neshledá problém, partnerku si na pohovor nezve. „Ale některé páry to chtějí řešit společně, to je dobré, protože jim můžeme poradit správný přístup, kterým se může zvýšit délka erekce i její kvalita,“ říká doktor Lukeš.


Romana Albrechtová – majitelka a ředitelka rodinné zoologické zahrady, která se nedaleko Jindřichova Hradce stará o více než 80 zvířat. Začalo to prý pár terárii v obývacím pokoji, posléze se Romana, vystudovaná chovatelka cizokrajných zvířat, s manželem Tomášem, který je chirurg, odstěhovali kvůli zvířatům do podkroví, a jelikož zvířata přibývala, začalo jim v domě a okolí být těsno a manželé Albrechtovi dokupovali další okolní pozemky. Na samotné vybudování areálu padly celoživotní úspory. A protože se stále více lidí ptalo, zda by mohli jejich zvířata vidět, napadlo jednou Romanu, že by sem tam udělala komentovanou prohlídku. Na bázi komentovaných prohlídek funguje dnes už licencovaná zoo do dnešní doby. Ročně ji navštíví přes 36 tisíc návštěvníků. Nyní jsou v zoo Na Hrádečku k vidění drápkaté opice, lvi, hyeny, lemuři, pumy, velbloudi, lamy, klokani, pštrosi, nosálové, mývalové, varani, krokodýli a další. „Naším cílem je především vzdělávat veřejnost a chránit ohrožené druhy,“ říká Romana. A dodává, že se snaží také upozorňovat na problematiku chovu exotických zvířat u nás: „Dnes se hodně mluví o týrání zvířat, ale opomíjí se téma chovu exotických zvířat. Nyní může mít doma například lva nebo hyenu téměř každý. I taková zvířata se nám podařilo zachránit. Například tu máme hyeny, které žily v hrozných podmínkách, klece dva metry na dva metry, plné výkalů, kam jim majitel jen házel krmení.“


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 22. května ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27136/show-jana-krause-22-5-2019/