Pátá série FEAR the WALKING DEAD na AMC
Autor: AMC/PR.Konektor , e-mail: info@prkonektor.cz Přidané: 23.05.2019
Na začátku června startuje na televizní stanici AMC pátá sezona oblíbeného seriálu Fear the Walking Dead. Tato úspěšná show od tvůrců Roberta Kirkmana a Davea Ericsona se odehrává v postapokalyptickém světě. Podobně jako její mateřský seriál The Walking Dead se příběh točí okolo skupiny lidí bojující o život s krvelačnými zombie. První díl páté série můžete sledovat na AMC v pondělí 3. června ve 22:00.


Mise skupiny je jasná: najít ty, co přežili, a pomoci proměnit to, co ze světa zbylo, v trochu lepší místo. Odhodlaný a neústupný Morgan Jones vede skupinu na základě filosofie pramenící z pojmů benevolence, komunity a naděje. Každá postava věří, že pomoc druhým jí umožní překonat zlo zatěžující minulost. Ale zasloužit si důvěru není snadné…..více se dozvíte už na začátku června. A jelikož jde už o pátou řadu, připravili jsme si pro Vás pět zajímavostí, které jste o seriálu nejspíš nevěděli.


Co jste možná nevěděli o seriálu Fear the Walking Dead

1. Fear the Walking Dead není prequel k populárnímu seriálu The Walking Dead. Ačkoliv první řada FTWD se odehrává v době, kdy je hlavní postava Rick Grimes v kómatu, neznamená to nutně, že předchází ději TWD. Tvůrci seriálu FTWD považují seriál více jako paralelní příběh nebo doprovodné dílo k TWD.

2. Ačkoliv to původně nebylo zamýšleno, děje obou seriálů se propojují. Když tvůrci oznámili crossover, fanoušci dlouho spekulovali o tom, kdo se v seriálu objeví. Dnes už fanoušci ví, že se k hrdinům z FTWD připojil Morgan Jones, jeden z hlavních členů skupiny Ricka Grimese a také klíčová postava seriálu. Byl to právě Morgan, kdo v první sérii nasměroval Ricka na cestu k nalezení své rodiny. Morgan se v seriálu objevil znovu v pozdějších sériích, ale nakonec skupinu opustil a vydal se najít své místo ve světě. Od čtvrté série ho můžeme vidět v FTWD, kde se připojil k hlavním hrdinům a stal se stálým členem skupiny přeživších.

3. Tvůrci Kirkman a Erickson chtěli v názvu seriálu použít výraz „The Walking Dead“. Zvažovali The Walking Dead: Los Angeles, ale nakonec se rozhodli vyhnout klišé v podobě pouhého přidání místa děje na konec názvu. Konečnému Fear the Walking Dead předcházelo nespočet různých názvů, a dokonce i v době, kdy probíhalo natáčení první série byli producenti stále nerozhodnutí o konečném pojmenování. Do té doby, než byl seriál konečně pojmenován, používali producenti pro show pracovní název Cobalt.

4. Seriál se zaměřuje více na postavy a jejich osobní příběhy než na popisování příčiny apokalypsy. Erickson prohlásil, že se inspiruje skutečnými příběhy při tvorbě postav, které mu pomáhají lépe formovat celou show. Přiznal ale také, že příčina vypuknutí apokalypsy ve světě živých mrtvých by se mohla podobat viru Ebola, který známe z našeho světa. Seriál si nebere servítky a během minulých řad jsme ztratili více jak 11 důležitých postav. Přišli jsme o jeden z nejdůležitějších charakterů Nicka Clarka, Griseldu Salazar nebo Ofélii Salazar. Co přinese pátá řada za nečekané zvraty uvidíme již brzy.

5. Herci museli většinu času natáčení předstírat, že je horko, ale ve skutečnosti jim musela být pořádná zima. Pilotní díl se sice natáčel v LA, kde se odehrává i samotný příběh, poté se však produkce přemístila do Vancouveru, kde zůstala až do čtvrté série, kdy se natáčení přesunulo zpět do USA, konkrétně do Austinu v Texasu. Průměrná teplota je ve Vancouveru zhruba o 7 stupňů nižší než v Los Angeles.


O páté sezoně Fear the Walking Dead

Mise skupiny je jasná: najít ty, co přežili, a pomoci proměnit to, co ze světa zbylo, v trochu lepší místo. Odhodlaný a neústupný Morgan Jones vede skupinu na základě filosofie pramenící z pojmů benevolence, komunity a naděje. Každá postava věří, že pomoc druhým jí umožní překonat zlo zatěžující minulost. Ale zasloužit si důvěru není snadné. Mise zaměřená na pomoc druhým prodělává poslední zkoušku, když se naše skupina ocitne na zakázaném území, které její členy nutí postavit se čelem nejen k vlastní minulosti, ale i ke svému strachu. Pouze dokáží-li čelit těmto obavám, mohou členové skupiny najít zcela nový způsob života, který je navždy změní.


O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central and Northern Europe portfolio nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film+. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy. Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky SundanceTV a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.


O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.


David Horák, PR Consultant, PR.Konektor

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27144/pata-serie-fear-the-walking-dead-na-amc/