French Open na Eurosportu - návrat Federera
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 23.05.2019
V neděli 26. května odstartuje na Eurosportu vysílání 118. ročníku největšího antukového turnaje světa French Open. Již od pondělí 20. května vysílá Eurosport zápasy kvalifikace French Open. Živé vysílání Eurosportu bude v prvním týdnu turnaje začínat denně na obou programech v 11:00 a končit ve 21:00. Pouze na programu E1 přeruší tenisové vysílání přenosy z cyklistické Grand Tour Giro d´Italia.


Již od pondělí 20. května vysílá Eurosport přenosy z kvalifikace FO a navíc bude dnes, 23. května vysílat i losování Roland Garros. Eurosport tedy i v roce 2019 nabídne bezkonkurenční pokrytí druhého grandslamu roku. Diváci se – podobně jako v minulých letech – mohou každý den turnaje těšit na téměř celodenní živé vysílání, navíc na množství hodin záznamů ve večerních, nočních a ranních hodinách.

Do světa French Open zavede diváky i populární magazín Game, Schett and Mats. Slavný švédský tenista Mats Wilander (společně s kolegyní Barbarou Schettovou) pozve k rozhovorům všechny tenisové hvězdy a představí své analýzy jednotlivých zápasů stejně jako v minulých letech.

Internetový přehrávač Eurosport Player opět nabídne kompletní program French Open ze všech kurtů, každý divák tak může sledovat své oblíbené hráče od prvního kola turnaje.

French Open budou na obou programech Eurosportu komentovat Radek Barkman, Karel Janů, Ivan Petr, Tomáš Petr, Michal Šíma, Michal Škorpil, Jiří Svatoš a Richard Vokurka.


Komentátor Karel Janů připomíná, že se na French Open vrací tenisová legenda: „Po 4 letech nás čeká French Open s Rogerem Federerem, který se letos rozhodl, že nevynechá antukovou sezonu. I když se málokdo věří, že by se Švýcar mohl v Paříži radovat z titulu, rozhodně je jeho účast příjemným překvapením. Větší šance se dávají dvojici „zkušených mladíků“. Saša Zverev si na French Open loni připsal svoje zatím jediné čtvrtfinále na grandslamu a už prostě není možné, aby nedošel dál. Pak je tu Dominic Thiem, vítěz turnajů v Indian Wells, kde přehrál Federera a v Barceloně, kde si na antuce poradil s Nadalem. V posledních třech letech byl v semifinále, loni poprvé ve finále, letos ho bude chtít minimálně zopakovat. Jenže to by do Paříže nesměl mířit taky Novak Djoković, který sice v roce 2019 neoplývá oslnivou formou, ale argument vyhraných posledních tří grandslamů mluví sám za sebe. A Rafael Nadal? Vsadit si proti muži, který v Paříži vyhrál 11x, je čiré bláznovství, to asi uzná každý. Čeká nás skvělý turnaj.“


Klíčová data vysílání Roland Garros:

pondělí 20. května – startuje kvalifikace
čtvrtek 23. května – losování hlavního turnaje
neděle 26. května – startuje 1. kolo turnaje
sobota 8. června – finále dvouhry žen
sobota 8. června – finále čtyřhry mužů
neděle 9. června – finále čtyřhry žen
neděle 9. června – finále dvouhry mužů


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27145/french-open-na-eurosportu-navrat-federera/