Řekni Popocatépetl - Ostrava vybírala děti pro Déčko
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 29.05.2019

Slušný nával a ve vzduchu tréma i očekávání. Na čtyři sta padesát dětí ze všech koutů Česka se v sobotu vypravilo do radvanického studia České televize, aby zaujaly. Ostravské studio hledá nové tváře pro své déčkové pořady. Především pak mladšího bratra červenovlasého Oskara do Draků v hrnci.


„Oskar nám bohužel vyrostl. Nahradí ho jeho mladší bráška, dokonce už máme i jeho jméno, ale to ještě prozrazovat nebudeme,“ vysvětluje dramaturgyně Kamila Teslíková, zatímco se ve studiu střídají skupinky dětí.

Zájemců je tolik, že se hned v devět ráno utvoří had až za roh. „Chtěl bych být v telce. Rád vařím a natáčím videa,“ komentuje svou účast Viktor Vaněk z jihu Ostravy.

Režisér Vladimír Mráz si postupně se všemi dětmi dává první povídací kolečko: řekni Popocatépetl, řekni Ludgeřovice, jak se jmenuješ, co rád děláš, co jsi měla k snídani? Pálí bez čekání na holky i kluky, kteří jej vidí prvně v životě. Nesmějí se nechat zaskočit. Bezprostřednost je stěžejní deviza. „Dívám se na oči, jednoznačně. Vždyť pak prostřednictvím nich budou komunikovat s divákem. A sleduju výslovnost a pohyb. Ten, koho hledáme, musí umět mluvit a ještě u toho chodit,“ vysvětluje. Ty nejnadějnější si testuje i v dalších situacích. Zkouší s nimi scénky z kuchyně, na nichž Draci v hrnci stavějí.

Tvůrci přesně vědí, jaký typ malého herce hledají, jakou osobnost bude v pořadu představovat. S odstupem znovu a znovu procházejí sobotní nahrávky těch nejlepších. O vítězi konkurzu – Oskarově nástupci – se rozhodne v následujících dnech. Natáčet bude už o prázdninách a na obrazovce se ukáže hned od září.

Ale naději mají i ostatní, kteří se dostali do užšího výběru: tvůrci vyhlížejí talenty i pro další dětské pořady, které natáčí českotelevizní studio Ostrava. „Ty Brďo, Draci, Rytmix a máme v plánu další dva pořady, pro které hledáme děti,“ uzavírá Kamila Teslíková.


Česká televize, TS Ostrava, 28. 5. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27165/rekni-popocatepetl-ostrava-vybirala-deti-pro-decko/