Regionalnitelevize.cz výrazně zvýšila pokrytí v pozemním digitálním vysílání
Autor: Regionalnitv.cz , e-mail: info@regionalnitelevize.cz Přidané: 29.05.2019
Od dnešního dne je program regionalnitelevize.cz šířen prostřednictvím Regionální sítě 7 a Přechodové sítě 13. Aktuálně tak terestrickým signálem pokrývá téměř celé území ČR. Program regionalnitelevize.cz je tak možné přijímat jak ve starším standardu DVB-T v rozlišení 720x576i tak i v novém systému DVB-T2 s kódováním H.265/HEVC ve formátu qHD 960x540p.


Aktuálně je program zařazen také v multiplexu RS8, ve kterém bude vysílání ukončeno k 30. červnu.

Rozšíření pozemního vysílání je velmi progresivní. Doposud měly možnost pozemního příjmu jen krajská města a jejich blízké okolí. Vstupem do multiplexů společnosti Progress Digital (RS7) a společnosti Digital Broadcasting (PS13) se pokrytí rozšiřuje na většinu území všech českých měst a obcí.

I nadále je program regionalnitelevize.cz zařazen v satelitním vysílání (Skylink), které pokrývá celou Evropu. Dále je šířen prostřednictvím kabelových a IPTV operátorů.

Regionalnitelevize.cz se jako jediný celostátní tematický program od svého počátku věnuje pozitivnímu regionálnímu zpravodajství a zajímavostem z moravských, českých a slezských regionů a zpravodajsky pokrývá všechny kraje České republiky. Jako jediná televize s regionálním obsahem je součástí projektu tv metrového měření. Měsíčně si ji naladí kolem 400 tis. unikátních diváků.


Mapy a seznamy vysílačů RS7 a Přechodové sítě 13:

https://www.digitalnitelevize.cz/vysilace/sit-sit7.html

https://www.televizniweb.cz/prechodova-sit-13-digital-broadcasting/


Ing. Eva Stejskalová, jednatel, Regionální televize CZ, 29. 5. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27167/regionalnitelevize-cz-vyrazne-zvysila-pokryti-v-pozemnim-digitalnim-vysilani/