Home & Garden (HGTV) z družice Astra 1KR
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 07.06.2019
Ve čtvrtek 6. 6. 2019 ve 20:15 hodin zahájila společnost Discovery vysílání volně přijímatelné stanice (FTA) Home & Garden TV (HGTV) v Německu. Program, který zahrnuje pořady na téma nákup domu, renovace a vnitřní vybavení, vysílá vedle německých kabelových sítí volně z družice Astra 1KR orbitální pozice 19,2° východně.


Po stanici Eurosport, kanálu pro muže DMAX a stanici pro ženy TLC je HGTV čtvrtou volně přijímatelnou stanicí společnosti Discovery v Německu, která je financovaná z reklamy.

Domácnosti s přímým satelitním příjmem (DTH) mohly již nějakou dobu sledovat propagační vysílání na budoucí pozici. Poskytovatel mediálních služeb MX1 přitom přebírá odbavovací služby pro televizní novou stanici na satelitu Astra 1KR na orbitální pozici 19,2° východně. Pro příjem programu se doporučuje provést nové (manuální) naladění satelitního přijímače.

Nová stanice s tématikou domu a bytu snů, domova, vaření a požitků nabízí pestré mezinárodní programy. Zahajuje v 20:15 hodin pořadem Fixer Upper: Behind The Design (Špičkový aranžér: V zákulisí designu). Nabízí i pohled do zákulisí, kdy se proměňují jednoduché domy se svými kreativními idejemi na bydlení snů.

Od 21:00 hodin je na programu Mein Haus am Strand (Můj dům na pobřeží). Díky skutečným renovacím se dostupný dovolenkový dům stává oázou, který se rodinám může prezentovat. Večer HGTV uzavřel pořad Wohntraum nach Maß (Sen o bydlení na míru) od 21:50 hodin.


Parametry příjmu Home & Gargen TV:

satelit: Astra 1KR
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 63
provider: SES
kmitočet: 10,921 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 22000 kSymb/s
FEC: 7/8
modulace: DVB-S/QPSK
norma: MPEG-2/SD
kód: volné (FTA) vysílání


S využitím zdrojů: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27189/home-garden-hgtv-z-druzice-astra-1kr/