Show Jana Krause – 12. 6. 2019
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 08.06.2019

Herečka Kristýna Leichtová, herec Michal Isteník a hokejistka Alena Mills se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 12. června ve 21.35 hod. na Primě.


Kristýna Leichtová – herečka, kterou si čeští televizní diváci zamilovali jakožto Ivušku ze známého sitcomu, hvězdu seriálu Ohnivý kuře nebo jednu z hlavních postav kultovní komedie Účastníci zájezdu. Před deseti měsíci se stala maminkou Dorotky, kterou vychovává s šéfem činohry Národního divadla moravskoslezského Vojtěchem Štěpánkem. Kristýna patří mezi herečky, které na sociálních sítích velice barvitě popisují strasti a slasti mateřského života. Skrze svůj účet na Instagramu neváhá se sympatickou upřímností přiznat, že mateřství občas opravdu není jako z reklamy. Zažívá prý chvíle, kdy je úplně na dně, kdy pláče dítě i ona, anebo jsou tu zase sluníčkové momenty, kdy je všechno naprosto ideální. Kristýna si ovšem užívá nejen mateřské povinnosti, ale vrací se také čím dál víc do divadla, bez kterého nemůže být. Spolu s partnerem zkouší hru Zkrocení zlé ženy, která se letos bude hrát v rámci Letních shakespearovských slavností.


Michal Isteník – herec, který je výraznou postavou dvou brněnských divadel, ale do širokého povědomí diváků se dostal mistrně zahranou seriálovou rolí samozvaného macha a hospodského Edy. Jeho velkého komického talentu využívají zejména Buranteatr a domovská scéna, Městské divadlo Brno. Role podvodníka Čičikova v inscenaci Mrtvé duše vynesla Isteníkovi nominaci na Cenu Thálie a na Cenu divadelních kritiků, která jej těsně minula. K herectví se prý dostal tak trochu náhodou. Dětství prožil v Novém Strašecí nedaleko Kladna, za něž hrál až do zranění v dorosteneckém věku fotbal. Až dramatický kroužek na gymnáziu ho přivedl ke studiu herectví na Janáčkově akademii múzických umění. „Mám zatím za sebou sice krátkou hereckou kariéru, ale myslím, že už jsem toho hrál opravdu hodně a čuchl k mnoha charakterům. Teď je období hajzlíků. A je krásné. Předtím to byli zase vychytralí sluhové. Ale hrál jsem třeba i d’Artagnana,“ říká Michal. Vyjadřuje se však nejen jako interpret, ale i jako autor. „Ted už méně a méně, ale chtěl bych se k tomu co nejdřív vrátit. Dřív jsem psal hodně, samozřejmě hlavně do šuplíku, ale napsal jsem i dvě divadelní hry, které byly uvedeny v Buranteatru. Psal jsem i kabarety pro Městské divadlo Brno. Takže jako autor se realizuju rád, a poslední dobou mi to trochu chybí, potřebuju i jinou tvůrčí činnost než jen stát na jevišti,“ vysvětluje. Zanedlouho se objeví v Letních shakespearovských slavnostech, kde bude hrát ve hře Zimní pohádka roli krále Leontese.


Alena Mills – česká hokejistka, kapitánka reprezentace, která už třikrát vyhrála ženskou Zlatou hokejku, jako první Češka vyrazila s hokejem za studiem do Spojených států a následně se usadila v Rusku. Alena Mills, dříve Polenská, je rozhodně průkopnicí sportu, který byl dlouho vnímán jako ryze mužský. Cítí to prý také ve svém zahraničním angažmá v Petrohradu. „Přístup se zlepšuje, už to sice není: ,Jé, holka, co tady děláte?ʻ Ale v podání žen hokej stále ještě vypadá jako rarita, něco, co není normální,“ říká Alena. V Petrohradu odehrála již šest sezon. Jak je to se zájmem fanoušků nebo médií o ruský ženský hokej? „Snaží se propagovat hlavně ruskou reprezentaci. Ale co se mi osobně nelíbí, že tam o ženském hokeji publikují stylem hokejistky jsou krásky. Že i krásné holky můžou hrát hokej. Ve výsledku to vůbec není o tom hokeji, ale spíš o kráse těch holek, které pak chtějí nafotit a podobně,“ stěžuje si Alena. Naopak říká, že v Česku se jí zdá, že se zvyšuje pozornost směrem k ženskému hokeji. Naposledy určitě prý při dubnovém MS ve Finsku, kde sice skončily ve čtvrtfinále po prohře s Finskem, nicméně Alena to nevidí jako fatální neúspěch: „Nepodařilo se to, ale myslím, že se nemáme za co stydět,“ hodnotí turnaj Alena Mills.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 5. června ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27191/show-jana-krause-12-6-2019/