Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 13:26:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se poznávat svět s Prima ZOOM ve 24. týdnu

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 10.06.2019


Vezmeme vás na tajemný Jupiter, ukážeme souboj dvou ruských postav novodobých dějin, prolétneme se stíhačkou MIG, naučíme vás léčit, potopíme se na audienci ke žraločí královně, a ještě mnoho dalšího na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: odhalíme Tajemný Jupiter; představíme vám zajímavý souboj Stalin versus Trockij; podíváme se na Neuvěřitelné tesáky; čeká vás audience Žraločí královny a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

10. 6., 22.00 – Tajemný Jupiter

Co nám můžou tajemství Jupiteru prozradit o tom, jak vypadal vesmír před čtyřmi miliardami let? Vědci vycházejí z nejnovějších poznatků vesmírné mise NASA, které zaznamenala sonda Juno, a nakukují hluboko do nitra bouřlivého srdce páté planety sluneční soustavy. Podaří se jim odhalit, jak a z čeho vlastně vznikla? Když byly jednotlivé planety poprvé vymrštěny do vesmíru, osud naší Země visel na vlásku a Jupiter ničil všechno, co se mu dostalo do cesty.


11. 6., 21.00 – Stalin versus Trockij

Mexiko, 20. srpna 1940. Trockij byl zavražděn. Dostal ránu do hlavy sekáčkem na led. Jeho smrt ukončila dvacetiletý souboj v samém srdci komunistického hnutí. Stalin, který stál v čele sovětského Kremlu, konečně odstranil svého dlouhodobého rivala. Stalin a Trockij byli oba vedoucími představiteli komunistické revoluce a ve snaze dosáhnout na páky absolutní moci se ani jeden z nich nezastavil před ničím. Během tří dekád se Stalinovi podařilo pozvednout Rusko až na pozici druhé největší supervelmoci. Trockij, který založil Rudou armádu a vedl ji k vítězství nad Bělogvardějci, byl srovnatelně geniálním stratégem. Stalin versus Trockij – to byl duel dvou výrazně odlišných mužů. První byl synem gruzínského ševce, druhý židovským intelektuálem. První byl metodickým, vypočítavým mužem, druhý měl brilantní, zanícený mozek. První byl cynickým intrikánem, druhý idealistou. Jejich střet byl ideologickým soubojem mezi dvěma vizemi komunismu, politický souboj, boj o moc, a hlavně souboj o život. Tím, že se zbavil Trockého, se Stalinovi podařilo dostat na nejvyšší místo, a pojistit si tím místo v dějinách.


12. 6., 21.00 – Neuvěřitelné tesáky

Zvířata mají neuvěřitelné tesáky a už několik milionů let jimi koušou všechno možné. Na všech sedmi světadílech se tesáky vyvinuly mnoha různými způsoby, aby plnily zvláštní úkoly v různorodých přírodních prostředích: koušou a hryžou v divokých rvačkách, chňapou a zavrtávají se hluboko do kořisti. Naše planeta je domovem podivuhodných a úžasných čelistí, které zvládnou mnohem více než jen žvýkat! Hroch má šedesáticentimetrové špičáky, které používá v soubojích s protivníky. Hyena má čelisti, kterými drtí kosti. Strašidelná dvojitá řada zubů je smrtící pojistkou toho, že muréně neunikne žádná kořist. A velký bílý žralok má více než 300 zubů ostrých jako žiletka, takže mu nehrozí, že by někdy mohl přijít o svůj nebezpečný „úsměv“. První zuby na Zemi měly podobu kostnatých výrůstků v tlamách pravěkých ryb, a od těch dob se toho hodně změnilo! Dnes jsou zuby na krmení, a jiné na zabíjení. Některé zuby nikdy nepřestanou růst a jiné můžou zabít svého majitele! Ve snímku Neuvěřitelné tesáky se ponoříme hluboko do světa zvířecích tlam. Těm nejnebezpečnějším, nejdivnějším, největším a nejneuvěřitelnějším se podíváme na zoubek!


13. 6., 20.00 – Vzdušní válečníci VI (MiG)

Když první Mig 21 proletěl s řevem nad bojišti korejské války, Amerika byla zděšená, co všechno dokáže nová sovětská stíhačka. Rychlé letadlo vybavené proudovými motory a schopné klesat nadzvukovou rychlostí zdaleka překonalo všechny ostatní stroje ve vzduchu. Mělo jediný úkol: překvapit a sestřelit bombardéry B-29, které decimovaly korejskou infrastrukturu. Mig 21 dokázal nemyslitelné – přebrat Američanům vzdušnou kontrolu. Proslulá sovětská stíhačka je hlavní hrdinkou poslední epizody poutavého seriálu.


13. 6., 23.00 a 23.30 – Zelená lékárna I (Plody; Květy)

Rostliny kolem nás toho umějí mnohem více, než si myslíme. Ovoce i zelenina nejenže lákavě vypadá a božsky chutná, ale kromě toho nás také dokáže zbavit řady nepříjemných problémů. Chcete pomoci namoženým svalům od bolesti přírodními prostředky? Vědět, co použít na čištění pleti, aby neztratila přirozenou vlhkost? A jak si připravit podomácku šampón proti lupům nebo kloktadlo? Mladý odborník James Wong nás zavede do zatím málo známé, ale velmi zajímavé říše léčivé přírody. Nejenže prozrazuje konkrétní recepty, ale také ukazuje, jak můžeme i svou zahradu přeměnit na vlastní zelenou lékárnu.


14. 6., 21.00 – Žraločí královna

Měří skoro pět a půl metru a váží více než tunu. Tento rekordně velký a těžký žralok bílý křižoval vody u pobřeží západní Austrálie. Byla to samice. Vědci tuto žraločí královnu označili a překřtili na Johanku z Arku. Vždy, když se moc přiblížila k pobřeží, spustila akustické sensory a vyvolala všeobecnou paniku. Ale teď se stáhla do ústraní a není ji nikde vidět. Tři nadšenci, kteří mají žraloky nadevše rádi a chtějí zjistit, kam se ztratila, se vydali po Johančině stopě. Pátrání začíná na tajuplném místě, kde se pravidelně střetávají různí žraloci, a pokračuje po 6500 kilometrů dlouhé migrační trase až do největších australských lovišť žraloka bílého. Tým se noří hluboko pod hladinu moře, kde zkoumá strašidelný vrak potopené lodi, prožívá krvavé, nervy drásající chvíle v protižraločí kleci a zkouší vysoce riskantní techniku natáčení. To vše proto, aby se žraločí královna znovu našla.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 10. 6. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.06.2019 • Králi aukcií: Neuveriteľné, za čo sú ľudia ochotní platiť!
02.06.2019 • Prima ZOOM vás obohatí i tento týden
01.06.2019 • Critérium du Dauphiné na Eurosportu
30.05.2019 • NOS4A2: Každý deň budú vraj Vianoce
29.05.2019 • TV Dajto prinesie vyvrcholenie prestížneho tenisového turnaja Roland Garros
26.05.2019 • Další dávka dokumentů se na vás řítí na Prima ZOOM ve 22. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist