Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 00:18:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

RTVS prinesie špeciálne vysielanie z Inaugurácie prezidentky Zuzany Čaputovej

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 11.06.2019


RTVS na 15. júna 2019 pri príležitosti inaugurácie novej prezidentky pripravila najkomplexnejšie televízne a rozhlasové vysielanie. Od 10:55 RTVS vo vysielaní televíznej Jednotky a Rádia Slovensko ponúkne divákom nielen oficiálny ceremoniál, ale aj zákulisie inaugurácie či prezidentského paláca, sprievodnú atmosféru a rozhovory so zaujímavými hosťami.


RTVS ako oficiálny vysielateľ inaugurácie bude pokrývať slávnostný deň nastupujúcej prezidentky minútu po minúte v televíznom aj rozhlasovom vysielaní. Sobotný priamy prenos začne z bratislavskej Reduty, kde počas slávnostnej schôdze Národnej rady SR zloží Zuzana Čaputová prezidentský sľub.

Následne Jednotka odvysiela prehliadku čestnej stráže na Hviezdoslavovom námestí a ekumenickú bohoslužbu z Dómu sv. Martina.

Po jej skončení bude priamy prenos pokračovať spred prezidentského paláca, v ktorom Andrej Kiska symbolicky odovzdá palác novej prezidentke. RTVS bude v priamom prenose sprevádzať prezidentku aj na slávnostnú recepciu. Televíznym vysielaním budú divákov sprevádzať Janette Štefánková, Ľubomír Bajaník a Viliam Stankay.

Veľkým lákadlom pre televíznych divákov Jednotky bude pohľad do zákulisia prezidentského paláca. V pripravenom dokumente sa diváci dozvedia o histórii Grasalkovičovho paláca, prostredníctvom televíznych kamier nazrú do jeho miestností, v ktorých sa pohybovala aj Mária Terézia a prezident nedávno prijal významných svetových politikov ako francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, či amerického ministra zahraničných vecí Mikeho Pompea.

Aj Rádio Slovensko bude pokrývať inauguráciu v živom vysielaní. V štúdiu v pyramíde Slovenského rozhlasu moderátor Juraj Jedinák privíta viacerých hostí, medzi nimi aj politológa Erika Lášticu z FiF UK. Z Reduty, Dómu sv. Martina a spred prezidentského paláca sa priamo do vysielania prihlásia traja redaktori.

Technickú časť televízneho vysielania zabezpečí takmer 80 profesionálov. V rámci štúdií zriadených priamo v epicentrách udalostí bude 36 kameramanov, 5 osvetľovačov, 4 strihači, 12 technikov a 4 režiséri. Celý priebeh inaugurácie bude snímať 34 kamier, a prinášať divákom cez 4 prenosové vozy, 4 DSNG satelitné vozy a 3 elektrické agregáty.

„RTVS urobí maximum preto, aby naši poslucháči a diváci dostali všetky potrebné informácie súvisiace s týmto mimoriadne významným štátnickým aktom," priblížil riaditeľ Sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Vahram Chuguryan a dodal: „Prostredníctvom televíznych kamier im ukážeme každý detail, tak, aby mali pocit, že sedia v prvom rade a osobne sa zúčastňujú na slávnostnej inaugurácii a na všetkých sprievodných akciách. Máme pripravené aj prekvapenie, ktoré prezradíme v úvode priameho prenosu, a tiež bonus na záver. Takže sa skutočne oplatí pozerať celý vyše štvorhodinový priamy prenos z inaugurácie prezidentky SR."


Rozhlas a televízia Slovenska



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.06.2019 • Televize Prima přináší nový pořad - Prima Mazlíček
11.06.2019 • TV Markíza prinesie naživo inauguráciu prezidentky Zuzany Čaputovej
11.06.2019 • Postřehy odjinud: usměvaví lidé, bezpečno a jedna pozoruhodnost vedle druhé
10.06.2019 • Člověk akademický zblízka: Homo Academicus - Josef Jařab
08.06.2019 • Show Jana Krause – 12. 6. 2019
04.06.2019 • Skupina Markíza bola aj v hokejovom máji 2019 silným trhovým lídrom

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist