Televize Prima přináší nový pořad - Prima Mazlíček
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 12.06.2019
Televize Prima uvede 17. června nový zábavně-edukativní pořad Prima Mazlíček, který navazuje na stejnojmenný unikátní online projekt. Minutový pořad, který mohou diváci sledovat každé pondělí až čtvrtek před hlavní zpravodajskou relací a v repríze po 22. hodině na Prima LOVE, má primárně za cíl pátrat po ztracených zvířatech, a zároveň hledat nové domovy těm, která neměla v životě štěstí. Má však také bavit, odměňovat diváky a v neposlední řadě je i vzdělávat.


„Pořad Prima Mazlíček navazuje na stejnojmenný obsahový web, který uživatelům denně přináší nové články, videa a také blogy ze života zvířat. Jelikož se náš web za krátkou dobu těší velké oblibě, rozhodli jsme se vybudovat crossmediální projekt a ta nejzajímavější témata odvysílat v minipořadu na televizních obrazovkách,“ uvádí projektový manažer FTV Prima Jiří Kubeš. Za projektem stojí od počátku nové redaktorské trio – Barbara Vávrová, Gabriela Zvonková a Pavla Gabrhelíková.

„Prima Mazlíček není jen o zábavě, ale také o edukaci veřejnosti. Aby lidé například věděli, že v létě nemohou dát svému psovi fixační náhubek, jelikož se nemůže přirozeně ochlazovat dýcháním, a tímto způsobem, i když neúmyslně, ho mohou ohrozit na životě. Díky pořadu bychom dále rádi pomohli najít zvířatům nové domovy a také vraceli domů ta, která se páníčkům zaběhla,“ doplňuje redaktorka Barbara Vávrová.

Diváci se tak například dozvědí tipy na cestování se psem, jak správně vyndat klíště nebo jakým způsobem pomoci srnčatům při senosečích. Prima Mazlíček je tady totiž pro všechna zvířata – jak pro ta domácí, tak i hospodářská a volně žijící. Oslovit má nejen majitele domácích mazlíčků a milovníky zvířat, ale i širokou veřejnost, které není lhostejná aktuální situace kolem chovu zvířat a boj za práva němých tváří.
Celý projekt je také propojen se seriálem Krejzovi, prostřednictvím něhož pomáhají známé osobnosti najít nový domov nalezencům z útulků.

První díl Prima Mazlíčka poběží 17. června v 18.50 na Primě. Repríza bude následně odvysílána ve 22.50 na Prima LOVE.

Webové stránky Prima Mazlíčka, který Prima spustila už na konci minulého roku, denně navštíví tisíce čtenářů. Více informací na www.primamazlicek.cz.


Kateřina Nováková, Externí junior konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27202/televize-prima-prinasi-novy-porad-prima-mazlicek/