HbbTV ČT: Česká televize připravila novou verzi iVysílání
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 20.06.2019
Česká televize spouští v HbbTV novou verzi své nejnavštěvovanější aplikace – iVysílání. Kromě změny designu přibylo množství nových funkcí včetně možnosti sledování obsahu přímo z webu ČT, či tematické členění pořadů dle vybraných žánrů. Aplikace iVysílání zahrnuje celý video archiv České televize, tedy pořady vysílané od roku 2006.


„Aplikace je navržena v duchu současných trendů vývoje video platforem a přináší celou řadu nových funkcionalit. Na úvodní obrazovce se nachází nejen programové tipy a nejsledovanější pořady, ale rovněž tematické členění obsahu do dvanácti základních žánrů, které jsou následně rozděleny do dalších podrobných kategorií. Vyhledávání pořadů tak bude pro uživatele výrazně jednodušší,“ říká vedoucí teletextu a HbbTV Jan Zeman.

Aplikace iVysílání divákům po stisknutí červeného tlačítka nabídne intuitivnější členění, včetně možnosti výběru oblíbených pořadů pro jednotlivé členy domácnosti, snadnější vyhledávání nebo rozšíření v oblasti živého vysílání, které nabízí i funkcionalitu pro možnost vrátit se v přehrávání zpět v čase. Stránky pořadů navíc přináší více informací a umožňují řadit jednotlivé epizody dle několika kritérií. Novinkou je i přehlednější výběr bonusových videí.

„Nová verze také umožňuje přehrávat obsah přímo z webu České televize. Na dálkovém ovládání může divák aktivovat funkci k propojení HbbTV s dalším zařízením a přenést tak obraz přehrávaného videa z počítače do televizoru,“ doplňuje Zeman.

Česká televize poskytuje služby hybridního vysílání od května 2012. Přes červené tlačítko televizního ovladače umožňuje na rozhraní ČT bodu spustit celou řadu stálých aplikací, které doplňuje dle konkrétních sportovních nebo významných událostí.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27221/hbbtv-ct-ceska-televize-pripravila-novou-verzi-ivysilani/