Obhájí Čína snookerový titul? World Cup na Eurosportu od 24. června
Autor: Eurosport CZ , e-mail: info@eurosport.cz Přidané: 24.06.2019

Po dvou letech se snookerový svět sjede do Číny k týmové soutěži nazvané honosně World Cup. Turnaj byl obnoven v roce 2011, hrálo se v Bangkoku, poté následovaly ročníky 2015 a 2017 v čínském Wu-si, kde se hraje i letos.


Ve všech třech případech vyhráli čínští hráči, před dvěma lety porazila dvojice Ting Ťün-chuej (Ding Junhui v anglickém přepisu) a Liang Wen-po (Liang Wenbo) ve finále anglický pár Judd Trump a Barry Hawkins. Angličané byli blízko vítězství, vedli 3:1, poslední tři framy se ale staly kořistí Číňanů, kteří vyhráli 4:3.

Také letos jsou domácí hráči favority, přestože se jejich úspěšná dvojice rozdělila. Tým Čína 1 tvoří Ting Ťün-chuej a Jen Ping-tchao (Yan Bingtao), tým Čína 2 Liang Wen-po (Liang Wenbo) a Čou Jüe-lung (Zhou Yuelong). Žádná další země nebude mít dva zástupce. V barvách Anglie budou hrát Kyren Wilson a Jack Lisowski, za Skotsko John Higgins a Stephen Maguire, za Wales Mark Williams a Ryan Day, za Severní Irsko Mark Allen a Jordan Brown. Na startu budou dále mj. Belgie, Thajsko, Írán, Kypr, Polsko, Izrael, Německo, Malta, Saúdská Arábie, SAE, Rakousko.

Startuje 24 týmů rozdělených do 4 skupin, hraje se každý s každým na 5 framů, v nichž se hráči střídají. Dva nejlepší týmy postupují do čtvrtfinále, kde se již hraje na 7 framů a vyřazovacím způsobem.

World Cup z Číny vysílá Eurosport od pondělí 24. června. Začínáme ve 13:25 na programu E1. Zápasy komentují Tomáš Kejla, Zdeněk Míka, Eva Poskočilová a Michal Šíma.


Zdroj: text a foto - Eurosport.cz

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27225/obhaji-cina-snookerovy-titul-world-cup-na-eurosportu-od-24-cervna/