Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 16:37:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Načerpejte poznání ještě před létem na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 24.06.2019


S Prima ZOOM budete nejen poznávat, ale také se královsky bavit a žasnout. Dokumentární skvosty pro vás: představíme Prokletí afrických albínů; čeká vás Skutečný most přes řeku Kwai; ocitneme se V říši bílého žraloka; zažijete neuvěřitelnou Grónskou výpravu a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

24. 6., 21.00 – Prokletí afrických albínů

Když se někdo narodí jako albín, Tanzanie je pro něj nejhorší místo na světě. Světová zdravotnická organizace odhaduje, že v této zemi žije asi 300 tisíc lidí postižených albinismem. Jsou bezbranní vůči spáleninám i rakovině kůže. Jenže prudké africké slunce není jedinou hrozbou, se kterou se musejí potýkat. Skutečným nebezpečím je pro ně široce rozšířená víra ostatních obyvatel, že albíni mají magické schopnosti. Místní šamani připravují kouzelné lektvary z těl zabitých albínů. Těm, kdo je používá, mají přinést štěstí a bohatství. Je to nesmírně lukrativní byznys, a tak se z albínů stala pronásledovaná kořist. Zvlášť ohrožené jsou ženy a děti. Vláda přišla s jediným řešením: umístit děti, jako je Kabula, do zvláštních uzavřených zařízení, která jsou obehnaná ostnatým drátem a hlídaná ozbrojenými strážci. Kabule bylo teprve dvanáct, když ji napadli neznámí pachatelé. Vloupali se k nim domů a usekli jí ruku mačetou. Podařilo se jí přežít, ale už se nemůže vrátit zpátky domů. Pro svou vlastní bezpečnost musí bydlet v ostře hlídaném táboře v Buhangiji. Už je tam pět let. A takových dětí, jako je ona, postižených nejen albinismem, ale hlavně těžkým osudem, jsou stovky. Dokument natočila Martyna Wojciechowska, která za snímek obdržela spoustu ocenění, např. Zlatou nymfu na festivalu v Monte Carlu.


25. 6., 20.00 – Skutečný most přes řeku Kwai

Druhá světová válka byla plná hrůz. K těm nejhorším patřilo brutální zneužívání válečných vězňů a nuceně nasazených k výstavbě japonské železnice z Thajska do Barmy. Pamětníci skutečného příběhu, který proslavil legendární oscarový film Most přes řeku Kwai, jsou dnes na sklonku života. Ale jejich vzpomínky zůstávají stejně čerstvé, jako by se všechno odehrálo teprve včera. Jejich vyprávění je místy velice dojemné a jindy nečekaně zábavné a černohumorné. Jsou to neuvěřitelné osobnosti a opravdoví hrdinové. Poslechněte si, jak se jim podařilo přežít dobytí Singapuru, že byli zajati a poté přinuceni budovat jenom se základními stavebními nástroji železnici, jejíž dokončení bylo považováno za nemožné. Trpěli hladem a tropickými nemocemi. Byli týráni víc, než si dokážeme představit. Proč vlastně? Abychom pochopili, proč byli Japonci tehdy tak krutí, tvůrci vyrazili do Země vycházejícího slunce, zeptat se přímo japonských vojáků, strážců a dozorců. Tito muži, které dodnes pronásledují přízraky války, otevřeně mluví o vlastních zkušenostech a problémech vyrovnat se se strašlivými následky.


25. 6., 22.00 – Veterinář z Bondi beach VII (10. díl)

Doktor Chris Brown, který má praxi na známé pláži Bondi Beach v Sydney, je nejslavnějším veterinářem v celé Austrálii. V sedmé řadě oblíbeného seriálu budeme sledovat, jak znovu pomáhá zvířatům všech tvarů a velikostí. Tentokrát je mezi nimi křehké, osiřelé třídenní hříbě, ohrožený žralok písečný, labrador s chronickou rýmou, vážně zraněné koťátko, vzácný leguán fidžijský, neobvykle bílá ježura nebo 220kilové prase s příliš dlouhými kly. Chris se dokonce vydá za hranice Bondi Beach a vyrazí na pomoc kolegům v Abú Zabí, Pekingu, na Cookových ostrovech i Vánočním ostrově.


25. 6., 23.00 a 23.30 – Láska k divočině II (1. a 2. díl)

V pokračování seriálu ze srdce finské divočiny se vrací čtveřice, která žije v různých částech této severské země a nadevše miluje lov a rybaření v divoké přírodě. Nové epizody se znovu natáčely v srdci jednoho z největších finských přírodních pokladů a zachycují jeho rozmanitou krásu i pestrobarevnost jednotlivých ročních období. A připomíná, že vzrušení z lovu jde ruku v ruce s nutností chránit přírodu.


26. 6., 21.00 – Neuvěřitelné žáby

Některé žáby žerou svou mnohem větší kořist zaživa, zatímco jiné dorůstají velikosti dítěte. Některé druhy jsou groteskně zdeformované, a tím jsou jedinečně přizpůsobené k životu v nepříznivém prostředí, kde by jiná zvířata zaručeně zahynula. Vydejme se společně do různých koutů světa od jihoafrických džunglí až po africké močály. Prozkoumáme některé z nejbizarnějších druhů žab a odhalíme nečekané lovecké techniky těchto často přehlížených obojživelníků.


27. 6., 22.00 – Rychlost zabíjí (Savana)

Jejich zrychlení je vyšší než u vozu Ferrari. Dokážou udeřit desetkrát větší silou než vesmírná loď. Umí manévrovat lépe než stíhačka. Taková jsou nejrychlejší zvířata na zemi. Rychlost využívají se smrtícími účinky na nejzuřivějších bojištích naší planety. Vydejte se na putování přes vyprahlou poušť, hustými džunglemi i kalnými lagunami a uvidíte, jak dravci a jejich kořist utíkají, plavou a létají jako o život. Dokumentární seriál Rychlost zabíjí zachytil veškerý pohyb ve vysokém rozlišení, takže vám v tomto zběsilém a často velice násilném světě určitě nic neunikne.


28. 6., 21.00 – V říši bílého žraloka

Žraloci jsou starší než dinosauři a kralují oceánům už více než 400 milionů let. Přesto o nich pořád víme jenom velmi málo. A proto nás fascinují jejich tajuplné životy v těžko přístupných hloubkách světových oceánů. V tomto filmu se vydáme do říše bílého žraloka. Slavný kameraman a fotograf žraloků Chris Fallows vyrazil do Jižní Afriky. U jejích břehů se potopí pod mořské vlny ve speciální ponorce W.A.S.P., díky které se dostane až do záhadného žraločího podsvětí. K Chrisi Fallowsovi se přidává Dickie Chivell ve vlastní ponorce s názvem H.O.R.N.E.T. Chivell se rozhodl zachytit velkého bílého žraloka ze všech možných úhlů a výsledkem jsou jedny z nejpozoruhodnějších scén, jaké jste kdy viděli.


29. 6., 20.00 – David Attenborough a mořský drak

Není to tak dávno, co byla na jurském pobřeží Velké Británie objevena pozoruhodná fosilie. Dvě stě miliónů let stará kost patřila obrovitému mořskému draku ichtyosaurovi. David Attenborough se nyní přidává k týmu specialistů, kteří se rozhodli oživit jedinečný příběh tohoto pravěkého zvířete. Díky špičkovým technologiím a digitálním efektům vzniká pečlivá rekonstrukce kostry a následně natolik detailní animace ichtyosaura, že nemá obdoby. Ale to není všechno! Během práce tým nečekaně narazí na záhadnou vraždu, k níž došlo před 200 milióny let. Odhalit osud zvláštního zvířete může jedině důkladné forenzní vyšetřování.


30. 6., 20.00 – Grónská výprava

V roce 2014 se Geoff Wilson vydal úplně sám do země věčného ledu. Bez pomoci, vybavený lyžemi a tažným drakem překonal pomocí sportovní techniky zvané snowkitting zamrzlé pláně Arktidy. Jeho dobrodružství bylo zdokumentováno v oceněném filmu Sám napříč Antarktidou. Nyní se Geoff rozhodl pokořit další polární rekord. Tentokrát chce co nejrychleji překonat grónský Ledový příkrov. Od jihu na sever je to úctyhodných 2200 kilometrů. A aby byl Geoff nejrychlejší, musí se dostat přes ledovou poušť za méně než 23 dní. Naštěstí na to nebude sám – přidal se k němu jeho zeť Simon, který se však nikdy předtím o nic podobného nepokusil.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 24. 6. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.06.2019 • Obhájí Čína snookerový titul? World Cup na Eurosportu od 24. června
19.06.2019 • Šermířský týden na Eurosportu
17.06.2019 • Pestrá paleta dokumentů z rukou Prima ZOOM ve 25. týdnu
11.06.2019 • Romeo a Julie Sergeje Prokofjeva uzavřou letošní sezónu přímých satelitních přenosů z londýnského Královského baletu
10.06.2019 • Vydejte se poznávat svět s Prima ZOOM ve 24. týdnu
03.06.2019 • Králi aukcií: Neuveriteľné, za čo sú ľudia ochotní platiť!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist