Nejrozsáhlejší projekt v historii Olympiády dětí a mládeže: ČT připravila kontinuální vysílání
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 24.06.2019
Studio v místě konání, pět souběžně vysílaných přenosů, dohromady dvacet komentátorů a reportérů i šest přenosových vozů – Česká televize připravila nejrozsáhlejší projekt v historii Olympiády dětí a mládeže. Nedělním slavnostním zahájením odstartoval devátý ročník letní Olympiády dětí a mládeže nejen v Liberci a Jablonci nad Nisou, ale i na programu a webu ČT sport.


„Kontinuální vysílání poběží v každém ze čtyř olympijských dnů od devíti hodin ráno až do půl sedmé večer. Na obrazovkách ČT sport budeme dynamicky kombinovat živé přenosy vybraných sportů se vstupy z dalších sportovišť. Chybět nebude ani studio se souhrnnými informacemi a zajímavými hosty, kterým provede hlavní redaktor projektu Ondřej Zamazal,“ vysvětluje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

„Studio bude fungovat jako ​rozcestník, ze kterého se budeme přesouvat na jednotlivá sportoviště. Šestnáct sportů nabídneme v přímém přenosu, zbylé dva pak v reportážních sestřizích. Věnovat se budeme i vybrané umělecké disciplíně, která program olympiády vždy doplňuje. Tentokrát to bude street art, tedy soutěž v graffiti,“ říká hlavní redaktor projektu Ondřej Zamazal.

Česká televize posílá na olympiádu dvanáct komentátorů, sedm reportérů a hned pět velkých a jeden menši přenosový vůz. Bohatý, více než pětatřicetihodinový program, nabídne na obrazovce ČT sport, další desítky hodin pak na webu – tam si diváci mohou denně vybírat hned z pěti souběžně vysílaných přenosů.

„Živé přenosy poběží na adrese www.ceskatelevize.cz/odm a na našem hlavním webu pak budeme reflektovat aktuální dění. Kromě sestřihů se čtenáři denně díky spolupráci s Českým olympijským výborem dočkají i zajímavých příběhů z řad mladých sportovců,“ doplňuje šéfeditor webu ctsport.cz Jiří Kalemba.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27227/nejrozsahlejsi-projekt-v-historii-olympiady-deti-a-mladeze-ct-pripravila-kontinualni-vysilani/