Festivalová ochutnávka zpod pecí: Colours of Ostrava 2018 na ČT Art
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 25.06.2019

Naladí, rozpohybuje a vybídne k červencové návštěvě Ostravy. Necelé tři týdny před festivalem Colours of Ostrava 2019 odvysílá českotelevizní Art nabitý záznam loňských hudebních vystoupení protkaný exkluzivními rozhovory s umělci.


Nejprestižnější a největší tuzemský hudební festival Colours of Ostrava potvrdil mimořádně kvalitním line-upem 18. ročníku, že stále patří k výjimečným událostem domácí sezóny. V atmosféře industriálního areálu Dolní oblasti Vítkovic přivítal vůbec poprvé v České republice na Arcelor Mittal stage kapelu z americko-mexického pomezí Calexico. „Jsme tady poprvé a cítím se tady jako doma. Doufám, že se sem vrátíme a pak znovu, protože je nám tady opravdu dobře,“ vyznává se za Calexico zpěvák a kytarista Joey Burns.

Dokument obsahuje též návykově podmanivý ambietní dream pop formace Cigarettes After Sex, novou hvězdu britského soulu a R&B Jacoba Bankse nebo pohádkově tajemný dark pop z Norska v podání zpěvačky a skladatelky Aurory. Dále fúzi balkánských beatů, cikánské muziky, mexické cumbie a karibského reggae v energické performanci slovenské dvojice Malalata.

Na drive stage zazářila jedna z nejenergičtějších koncertních kapel současnosti Algiers, představila svůj radikální transatlantický gospel-rockový manifest proti turbulencím dnešního světa. „Vizuálně je to tady úžasné. Jako muzikanti zvlášť během léta trávíme hodně času na festivalech. A hodně z nich nám splývá dohromady. Ale tenhle rozhodně ne. Má odlišný charakter, na který nezapomenete,“ slyšíte říkat Lee Tesche z Algiers.

Letošní ročník Colours of Ostrava začne v Dolní oblasti Vítkovic ve středu 17. července a potrvá tradiční čtyři dny a noci. Česká televize, Tvůrčí producentská skupina Kateřiny Ondřejkové, znovu připraví průřez tím nejzajímavějším z festivalové nabídky.

Dokument Colours of Ostrava 2018 vysílá Česká televize v pátek 28. června ve 20:20 hod. na programu ČT Art.


Česká televize, 24. 6. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27228/festivalova-ochutnavka-zpod-peci-colours-of-ostrava-2018-na-ct-art/