ČT v létě uvede premiéry zahraničních seriálových hitů Rocco Schiavone a Ponorka i třídílnou minisérii Karel je Gott
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 27.06.2019
Nejoblíbenější české seriály, oslava životních jubileí Olgy Sommerové, Karla Gotta a Bolka Polívky, tradiční filmová okna Americké nezávislé léto a Kino Art, ale i závěrečný večer z Mezinárodního festivalu v Karlových Varech, Maraton studentských filmů z Letní filmové školy v Uherském Hradišti nebo Operalia, světoznámá soutěž mladých operních pěvců pod vedením Plácida Dominga. Takové bude léto 2019 v České televizi.


Diváci ČT1 se mohou těšit na populární české filmy nebo detektivní seriály z naší minulosti. Hříšní lidé města pražského je přenesou do 30. let a Malý pitaval z velkého města do 80. let minulého století. Středeční hlavní vysílací čas bude patřit oblíbeným televizním povídkám 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem. Páteční večery budou tradičně ve znamení velké výpravné pohádky a neděle v duchu české filmové klasiky. Fanoušci Karla Gotta si v mnoha pořadech České televize připomenou osmdesáté narozeniny svého idolu. V premiéře uvidí například bilanční třídílnou minisérii Karel je Gott, natočenou jako poctu jeho úspěchům, jeho povaze i bohatému profesnímu životu.

„Letošní léto patří na Dvojce České televize filmům. Sedmkrát v týdnu v hlavním vysílacím čase i v pozdějších hodinách. V úterý a ve čtvrtek se mohou diváci těšit na oblíbené české filmy a zbylé dny na to nejlepší ze světové kinematografie. Připomeneme samozřejmě i významná výročí a státní svátky – Cyrila a Metoděje či Jana Husa,“ říká ředitel programu ČT Milan Fridrich. Vysílání neopomene ani kolekci dokumentů Olgy Sommerové a filmy Bolka Polívky, jubilantů, kteří v létě oslaví sedmdesátiny. Premiéra dokumentu Den, kdy jsme se prošli po Měsíci zase připomene padesát let od okamžiku, kdy člověk vstoupil na povrch Měsíce. Středeční prime time bude patřit úspěšným zahraničním seriálům. Ve 20 hodin italská sérii Rocco Schiavone o svérázném kriminalistovi, který se neřídí běžnými vyšetřovacími metodami a často jedná na hraně zákona. A ve 21:40 hodin se diváci mohou těšit na německý válečný seriál Ponorka, který představí život pod vodou čtyřiceti mladých mužů ve stísněných a klaustrofobických podmínkách během druhé světové války.

Mix výrazných uměleckých zážitků i žánrů nabídne ČT art. Vedle snímků režisérské legendy Ingmara Bergmana i filmové přehlídky tradičního Amerického nezávislého léta diváci uvidí třeba dokumentární cyklus o historii Hollywoodu, ale také premiéry zahraničních filmových komedií, například Takoví normální vozíčkáři, Pěkně blbě nebo Zbrusu nový zákon. „Nejvíc se těším na tradiční přímý přenos Koncertu z Paříže, kde vystoupí největší hvězdy operního světa, a také na proslulou mezinárodní pěveckou soutěž Operalia, kterou bezmála před třiceti lety založil a dodnes vede Plácido Domingo. Poprvé ji hostí Česká republika a přenos z Národního divadla bude nejen pro fanoušky opery mimořádným zážitkem,“ vysvětluje výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27233/ct-v-lete-uvede-premiery-zahranicnich-serialovych-hitu-rocco-schiavone-a-ponorka-i-tridilnou-miniserii-karel-je-gott/