Živě, zblízka i z nadhledu - zpravodajci chystají vysílání z Colours
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 16.07.2019
Uprostřed dění, v originálních kulisách a mimořádné atmosféře. Ale taky s větší porcí vysílacího stresu. Stěžejní ostravské zpravodajské pořady Události v regionech a Týden v regionech bude Česká televize dvakrát ve festivalovém týdnu odbavovat živě z hudebních Colours of Ostrava.


Události v regionech se z Dolní oblasti Vítkovic přihlásí hned v zahajovací den festivalu, ve středu 17. července v šest vpodvečer. „Vysílat budeme jednak přímo z nejvyššího místa v Ostravě z Bolt Tower, kam budou muset technici natáhnout několik desítek metrů kabelů z přenosového vozu, a také ze Scény České televize. Chceme nabídnout co nejširší pohled na festival s důrazem na program, který nachystala Česká televize. Diváky provedou naši stálí moderátoři Iva Kubanková a Jan Pirkl,“ popisuje šéf ostravského zpravodajství Radek Wiglasz.

Průvodci Iva Kubanková a Jan Pirkl se při standardním režimu na obrazovce týden co týden střídají. Tentokrát si zamoderují společně. „Každý výjezd moderátora do terénu vnímám jako divácky atraktivnější. Samozřejmě technické podmínky jsou náročnější, letos o to víc, když bude Jeník na Bolt Tower a já dole v areálu Colours. Ale moc se na to těšíme,“ shrnuje Iva Kubanková.

V sobotu 20. července, kdy budou Colours v Ostravě vrcholit, nabídnou regionální zpravodajci živě ze Scény České televize festivalově laděný Týden v regionech. „Pořad jindy předtáčíme, tentokrát pojedeme živě. Bude tomu tak po mnoha letech,“ připomíná jeho editorka Drahomíra Račáková. V bodovém scénáři bude několik minut věnovaných také historii festivalu. „Připomeneme jeho stěhování Ostravou, jak přibývalo diváků nebo perličky všeho druhu. Třeba v roce 2013 poprvé za jedenáct let konání ani jednou nezapršelo.“

Sobotním Týdnem v regionech provedou Lucie Botorová a Tereza Krumpholzová. „Poprvé budeme moderovat společně a rovnou živě a ještě k tomu z Colours – takže se moc těšíme a zároveň máme obrovský respekt, protože těch situací, na které se při živém moderování z terénu nedá připravit a které mohou nastat, je dost. Ale proto jsme tam dvě, což je velká psychická pomoc, tak to musí klapnout,“ shodují se.

Režisér Tomáš Vavrečka věří, že vše ustojí nejen lidé, ale také technika, na kterou bude celý tým spoléhat. „Poprvé pro zpravodajství vytěžíme nový přenosový HD vůz, který má Ostrava od ledna a v České televizi je jediný na Moravě. Takže vše nabídneme v HD kvalitě.“ Zpravodajskou premiéru bude mít vůz ve středu odpoledne, kdy je v plánu živá dvacetiminutovka pro ČT24.

Ředitel ostravského studia České televize Tomáš Šiřina věří, že diváci vysílání zpod odstavených pecí ocení: „Je něco jiného referovat o dění ze studia nebo mít za zády reálné kulisy a festivalovou atmosféru. Naši diváci mohou po celé čtyři dny do areálu za námi. Česká televize připravila i letos vlastní scénu plnou hostů a dění. Přijďte.“


Česká televize, TS Ostrava

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27277/zive-zblizka-i-z-nadhledu-zpravodajci-chystaji-vysilani-z-colours/