Telekom zobral pod svoje krídla aj nevidiacich
Autor: Slovak Telekom , e-mail: info@telekom.sk Přidané: 25.07.2019
Firemné formy pomoci môžu byť v dnešnej dobe rôznorodé. Jednou zo zmysluplných ciest je pomáhať v oblasti, kde firma pôsobí a je v nej expertom. Touto cestou sa dlhé roky uberá práve Slovak Telekom, ktorý sa od roku 2002 venuje komunite nepočujúcich a teraz rozširuje podporu nevidiacim.


Na Slovensku je v Únii nevidiacich a slabozrakých registrovaných vyše 4-tisíc ľudí, ktorí denne zápasia s búraním bariér. S neustálym vývojom nových technológií sa im okolitý svet na jednej strane akoby vzďaľuje, na strane druhej však práve evolúcia v digitálnom svete ponúka priestor pre ich lepšie začlenenie do spoločnosti.

„Teší nás, že ľudia so zrakovým postihnutím môžu konečne naplno telefonovať či SMS-kovať zo smartfónu. Nový softvér im zároveň výrazne zjednodušuje sebaobsluhu, priestorovú orientáciu a zvyšuje dokonca ich bezpečnosť. Vďaka novým funkcionalitám majú prístup aj do digitálnych knižníc či k podcastom, jednoduchšie si nájdu stratené kľúče a podobne. COrvus je tak nenahraditeľnou pomôckou, ktorá výrazne uľahčuje život ľuďom so zrakovým znevýhodnením,“ uviedol nevidiaci Roman Martinovič, jeden z vývojárov aplikácie COrvus.

Práve preto sa Slovak Telekom rozhodol, že podporí aktivity samotnej komunity a navyše pomôže aj technologicky. Tak ako pri nepočujúcich s Online tlmočníkom, vzniklo aj pri nevidiacich partnerstvo, ktoré pre túto skupinu znevýhodnených občanov prináša:

- aplikáciu COrvus pre nevidiacich inštalovanú priamo do telefónu

- výhodnejšiu cenu telefónu SAMSUNG GALAXY J5 2017 pre túto skupinu zákazníkov za 1 € mesačne (+ 1 € prvotný poplatok)

- zvýhodnený paušál pre nevidiacich: ÁNO L za 12 € mesačne


Aplikácia COrvus, ktorú vyvinuli nevidiaci pre nevidiacich v neziskovej organizácii Stopka vznikla s podporou Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis. COrvus sa od ostatných aplikácií pre nevidiacich odlišuje tým, že ako jeden z mála v sebe spája viaceré funkcie telefónu a je jedinečný vďaka svojej jednoduchosti.


O spoločnosti Slovak Telekom

Slovak Telekom je najväčší slovenský multimediálny operátor s dlhoročnými skúsenosťami a zodpovedným prístupom k podnikaniu. Svoje produkty a služby ponúka pod značkou Telekom jednotlivcom, domácnostiam i firemným zákazníkom prostredníctvom pevnej i mobilnej siete. Na trh prináša medzinárodné poznatky, inovatívne riešenia a najnovšie technologické trendy.

Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Jej jediným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom Europe B.V. s 100% podielom akcií.


Michal Korec, Hovorca pre služby a financie, Slovak Telekom, 24. 7. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27290/telekom-zobral-pod-svoje-kridla-aj-nevidiacich/