Scéna ČT na Colours bavila, těšíme se za rok!
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 25.07.2019
I osmnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava byl pestrobarevný, návštěvníkům nabídl kromě hudby spoustu besed, workshopů, projekcí a zábavy. Ani letos nechyběla Česká televize, jejíž doprovodný program patří k festivalu od roku 2011. Už potřetí připravila v Kompresorovně plnohodnotnou čtyřdenní Scénu ČT.


„Program je postaven ze tří okruhů. Vychází jednak z aktuální tvorby, nabízí rozhovory s osobnostmi ČT a konečně interaktivní workshopy,“ popisuje specialista produkce marketingových akcí Jan Pešek.


Jak náročná je příprava festivalového programu ČT?

Začínáme v dubnu, kdy vybíráme z aktuální výroby jednotlivých tvůrčích producentských skupin relevantní pořady nebo cykly, které by publikum Colours mohly zajímat. Klíčová jsou především hudební a společenská témata. Z osobností pak nejvíce těžíme ze zpravodajství a redakce sportu. Zmiňované workshopy vedou především zkušení muzikanti nebo opět kolegové ze zpravodajství. Program Scény ČT musí být hotov do konce května, aby se dostal do všech programových platforem festivalu.


Kdo letos Scénu ČT minul, oč ještě přišel?

Nabízíme zábavu, vzdělávání i odpočinek. Součástí Scény je i malá kavárna s pohodlným sezením ve vacích nebo v plážových lehátkách. Oblíbený je i fotokoutek s klíčovacím pozadím a spoustou party rekvizit. Večerní program nabízí projekce koncertních záznamů, dokumentů a úspěšných komediálních seriálů.


Bez koho by se přípravy a organizace na místě neobešly?

Zásadní je práce kolegů z ostravského studia. Jak štábu, který divákům zprostředkovává detailní záběry hostů a zároveň tak vyrábí on line přenosy pro diváky na internetu, tak lidí ze stavby, osvětlovačů, zvukařů, maskérek, kostymérek a dalších profesí až po řidiče. A nad vším vládne produkce v čele s nezničitelnou Kristinou Barákovou. Nasazení jim vydrží po celý festival, což je obdivuhodné. Na práci nemají zrovna optimální podmínky, vše se děje ve stresujícím prostředí, kdy musíte často řešit nepředpokládané situace jako zpoždění vlaku s hosty programu nebo výpadky klimatizace.

V neposlední řadě je třeba zmínit i štáb, který vyrábí produkty na sociální sítě ČT, tedy další unikátní obsah, který generuje Scéna ČT především mladším divákům.


Co letos považuješ za úspěch?

Že se k nám lidi rádi vracejí a nabízený program je, zdá se, opravdu baví. Když si uvědomím, kolik zajímavého toho Colours nabízí, tak z toho mám opravdu radost. Z letoška bych ale ještě speciálně zmínil naše dva nové moderátory. Po předchozích letech, kdy Scénu skvěle moderoval šéf kulturního zpravodajství Petr Vizina, jsme vyzkoušeli „nové“ tváře. Jednak zkušenou novinářku a moderátorku Petru Křížkovou a také Sašu Michailidise, který uvádí pořad Artzóna. Oba myslím napoprvé předvedli úžasné rozhovory se svými hosty. A vyzpovídat zajímavě například takového Ventolina nebo Dana Bártu už něco znamená.


Pochvalu zaslouží i návštěvníci. Bylo narváno.

Musím návštěvníkům poděkovat, že k nám stále chodí, zajímá je práce v televizi, pohledy do zákulisí a nebojí se i sami do programu zapojovat, třeba jen položením dotazu některému z hostů. A že s námi občas mají trpělivost, když musíme třeba udělat na posledních chvíli změnu v programu nebo se nám stane nějaký technický problém. Tak to holt na festivalu někdy chodí. Tak díky všem! A pokud se u nás zastavíte zase za rok, budeme moc rádi.


Česká televize, TS Ostrava, 24. 7. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27291/scena-ct-na-colours-bavila-tesime-se-za-rok/