Společnost SES ASTRA podepsala smlouvu s firmou Deutsche Telekom na distribuci služby ASTRA2Connect v Německu
Autor: PR Press SES Astra/P.Miklík , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 03.04.2008
SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), podepsala další důležitou rámcovou smlouvu s firmou Deutsche Telekom na marketing ASTRA2Connect - své širokopásmové obousměrné služby na satelitní bázi - v Německu. Rozvoj komerční nabídky pro finální uživatele bude zahájen ještě v roce 2008.


Ve spolupráci s ministerstvem vnitra a sportu německé spolkové země Porýní-Vestfálsko, Deutsche Telekom a. s. už spustila službu jako pilotní projekt ve dvou německých obcích, kde není přístup k terestrické širokopásmové síti.

„Smlouva s firmou Deutsche Telekom urychlí distribuci služby ASTRA2Connect v Německu, jedním z klíčových trhů v Evropě,” řekl pan Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA. „Velmi nás těší, že jsme podepsali smlouvu s tak důležitým partnerem jako je Deutsche Telekom a věříme, že služba ASTRA2Connect nabídne vysoce atraktivní řešení pro domácnosti, které nemají k dispozici terestrický vysokorychlostní internet.”

Jen v Německu se služba ASTRA2Connect velmi úspěšně rozvíjí díky čtyřem distribučním partnerům. Od jejího spuštění v dubnu 2007 společnost SES ASTRA uzavřela distribuční smlouvy na službu ASTRA2Connect v sedmi evropských zemích včetně Německa, Rakouska, Švýcarska, Irska, Francie, Itálie a Polska.

ASTRA2Connect je úplné řešení pro širokopásmový přístup na satelitním základě, které poskytuje služby „dual-play” a „triple-play” prostřednictvím velkoobchodu a internetových providerů pro zbývající trh („dualplay” zahrnuje širokopásmový internet a telefonii; „tripleplay” zahrnuje širokopásmový internet, telefonii a televizi). Inovační infrastruktura nabízí velmi spolehlivý, „všudepřítomný” obousměrný širokopásmový internetový přístup za paušální servisní poplatek. Předpokládané vybavení uživatele - modem a satelitní komplet – není příliš drahé a je poskytováno spolu s návodem na jednoduchou vlastní instalaci.

Služba ASTRA2Connect je jedinečnou možností pro domácnosti v regionech, kde není k dispozici terestrické širokopásmové připojení k širokopásmové síti.


Markus Payer, SES ASTRA


O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Satelitní flotila nyní zahrnuje 12 satelitů ASTRA a tři satelity SIRIUS. Sdružený satelitní systém poskytuje své služby více než 117 miliónům domácnostem, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání a přenáší celkem 2295 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 30 programů HDTV. ASTRA a SIRIUS představuje nejvýznamnější vysílací platformu HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA a SIRIUS jsou 19,2° východně, 28,2° východně, 23,5° východně a 5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina vlastní podíl 90 % ve společnosti SES Sirius v Evropě a také strategické podíly ve společnosti Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 38 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.


Připravil Petr Miklík s využitím zdroje: SES ASTRA Press, 1. 4. 2008, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2730/spolecnost-ses-astra-podepsala-smlouvu-s-firmou-deutsche-telekom-na-distribuci-sluzby-astra2connect-v-nemecku/