RTVS pomôže technikou redakcii slovenského vysielania v Novom Sade
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 28.07.2019

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) a srbské verejnoprávne Rádio-televízia Vojvodiny (RTV) prehĺbia svoje dlhoročné partnerstvo. Vyplýva to z dohody, ktorú v Bratislave podpísali generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník a štatutárny zástupca RTV Jozef Klem.


Dohoda podľa Jaroslava Rezníka umožní intenzívnejšiu spoluprácu napríklad pri príprave rôznych relácií, ktoré mapujú a viac priblížia život slovenskej komunity v Srbsku a ich zvyky, ktoré udržiavajú presne také, ako keď po prvýkrát prišli na Dolnú zem. „RTVS sa zase bude snažiť tam vyviesť svoju aktuálnu televíznu a rozhlasovú produkciu, aby sme udržali čo najsilnejšie puto medzi našimi rodákmi a ich domovskou krajinou. V súčasnosti sa spolupráca dostala do tej podoby, že im pomáhame aj technologicky, pretože považujeme za našu povinnosť prispieť slovenskej redakcii aj takýmto vybavením," priblížil Jaroslav Rezník.

Okrem výmeny hudobných a slovných programov sa budú organizovať i študijné a pracovné pobyty redaktorov, moderátorov či technických pracovníkov.

Rádio-televízia Vojvodiny je špecifický mediálny dom. Vyrába rozhlasový program v 16 jazykoch národnostných menšín, televízny v 11 menšinových jazykoch a online vysielanie v siedmich. „Práve preto sa usilujeme vybudovať čo nalepšiu spoluprácu s verejnoprávnymi inštitúciami v okolí a môžem zhodnotiť, že najlepšiu máme práve s televíziou zo Slovenska. Ako jediná z našich partnerov v okolí sa rozhodla podporiť nás aj materiálne, čo nám pomôže vo vylepšení našich programov," poznamenal Jozef Klem.

Techniku využijú v novej budove, do ktorej sa vojvodinský rozhlas a televízia plánuje v tomto novembri presťahovať. V súčasnosti vysiela z viacerých prenajatých budov. Pôvodné spoločné sídlo im totiž pred 20 rokmi zničilo bombardovanie. V novembri si RTV zároveň pripomenie dve jubileá - 70 rokov pôsobenia Rádia Nový Sad a začatia vysielania v slovenskom jazyku a 45. výročie slovenského televízneho vysielania.


Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27300/rtvs-pom-ze-technikou-redakcii-slovenskeho-vysielania-v-novom-sade/