Řiďte s(e) rozumem. Besipky se vracejí na obrazovku České televize
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 01.08.2019
Neznalost a nezkušenost, to jsou hlavní důvody nehod na tuzemských silnicích. Česká televize se zapojuje do prevence a připravila dvouminutové pořady Řiďte s(e) rozumem, které na nejčastější příčiny havárií upozorňují. Moderní spoty s dopravní tematikou se budou na obrazovce v premiéře pravidelně objevovat od čtvrtku 1. srpna až do podzimu.


Série čtyřiceti minipořadů na téma bezpečné jízdy na cestách a správných rozhodnutí za volantem, na kole i na přechodu navazuje na legendární týdeníky Stop a Besipky. S cílem vzdělávat širokou veřejnost v oblasti silniční dopravy se budou od srpna až do konce října objevovat nové spoty nejen v průběhu dne na programu ČT sport, ale i v hlavním večerním vysílacím čase na programu ČT1.

Náměty preventivních spotů jsou voleny na základě aktuálních statistik dopravní nehodovosti, jejich trendů i možného vývoje. Pořad se ale věnuje i obecným tématům, například dětským autosedačkám, zodpovědnosti motocyklistů nebo komunikaci s agresivními řidiči.

Edukativní projekt, který staví především na skutečnosti, že k většině havárií dochází na základě neznalosti či nezkušenosti, vznikl ve spolupráci s Platformou Vize 0. Ta usiluje o nulovou úmrtnost na českých silnicích, pro Řiďte s(e) rozumem dodala náměty a postarala se odbornou supervizi nad každým dílem. Ke spolupráci bylo přizváno také Ředitelství služby dopravní policie.

Jednotlivá videa budou zároveň sloužit ke školení dopravně bezpečnostních odborníků – učitelů autoškol, policistů nebo městských strážníků. Všechny odvysílané epizody je možné zhlédnout také v iVysílání České televize.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27308/ridte-s-e-rozumem-besipky-se-vraceji-na-obrazovku-ceske-televize/