Souboj titánů před startem anglické Premier League! DIGI TV odvysílá Community Shield, hraje se i německý Superpohár
Autor: DIGI TV/PP Partners , e-mail: info@novadigitv.cz Přidané: 03.08.2019
Necelý týden před startem nového ročníku Premier League čeká fanoušky ostrovní kopané velká lahůdka. Ve fotbalovém chrámu ve Wembley se v neděli 4. srpna odehraje 97. ročník Community Shield, tradičního souboje vítěze Premier League a FA Cupu. Protože v minulé sezoně získal obě trofeje Manchester City, nastoupí proti němu Liverpool, druhý tým konečného pořadí Premier League.


O den dříve, v sobotu 3. srpna, se v Dortmundu odehraje podobně třaskavý duel mezi domácí Borussií a mistrovským Bayernem Mnichov. Obě utkání bude vysílat DIGI TV v přímém přenosu na kanálu DIGI Sport 1 HD.

Přímý přenos nedělního utkání Community Shield začíná na DIGI Sport 1 HD v 16 hodin, ale již o půl hodiny dříve si mohou fanoušci pustit předzápasové studio. Jen těžko si lze představit vypjatější duel. Liverpool v minulé sezoně dlouho směřoval za titulem, v závěru ale vytouženou trofej „The Reds“ vyfoukl Manchester City a slavil obhajobu. Liverpool alespoň zmírnil zklamání triumfem v Lize mistrů, ale domácí nezdar budou chtít svěřenci Jürgena Kloppa odčinit hned při první příležitosti. I tak ale bude Liverpool čekat na titul nejméně třicet let, zatímco „The Citizens“ slavili prvenství hned čtyřikrát za posledních osm let. A do nové sezony vstoupí svěřenci Pepa Guardioly ještě silnější: za 70 milionů eur (1,78 miliardy korun) získali španělského záložníka Rodriho, nejdražší posilu v klubové historii.

Finále německého Superpoháru, které bude DIGI TV na kanálu DIGI Sport 1 HD vysílat v sobotu od 20:25, píše podobný příběh jako anglický Community Shield. Také v Německu to dlouho vypadalo, že Dortmund ukončí dlouholetou nadvládu Bayernu. Podobně jako Liverpool ale Borussia nezvládla závěr soutěže, v jarním přímém souboji dokonce utrpěla v Mnichově debakl 0:5. Bavorský klub načíná éru po odchodu svých dlouholetých opor: jak Arjen Robben, tak Franck Ribéry po oslavách mistrovského titulu ukončili kariéru. Bude i bez těchto hvězdných hráčů pokračovat nadvláda Bayernu Mnichov, nebo ji Dortmund či jiné elitní týmy Bundesligy ukončí? Možná už finále Superpoháru napoví.

Kromě ostře sledovaných soubojů titánů v Anglii i v Německu se pomalu rozebíhají také další fotbalové soutěže. Již druhé kolo má na programu německá 2. Bundesliga a sportovní fanoušci mohou o víkendu sledovat na DIGI TV hned sedm přímých přenosů. DIGI Sport 1 HD vysílá v pátek utkání, Sandhausen – Osnabruck (18:25) a St. Pauli – Fürth (20:25). V sobotu následují utkání Karlsruher – Drážďany (12:55) a Hannover – Regensburg (15:25). V neděli se mohou fotbaloví fanoušci na nadcházející Community Shield naladit sledováním přímého přenosu zápasu Heidenheim – Stuttgart (13:25). Současně s duelem mezi Liverpoolem a Manchesterem City pak poběží na DIGI Sport 2 HD duel Aue – Wehen a na DIGI Sport 3 HD utkání Darmstadt – Kiel.

Týden před startem Premier League se probouzí i ostrovní kopaná a DIGI TV nabídne na DIGI Sport 4 HD hned tři duely úvodního kola druhé nejvyšší anglické soutěže Sky Bet Championship. V pátek změří síly Luton Town a Middlesbrough (20:40), v sobotu je na programu přenos utkání Barnsley – Fulham (15:55) a konečně v neděli duel Bristol City – Leeds United (17:25). A to ještě víkendovou nabídku ostrovní kopané na DIGI Sport 4 HD doplňuje duel skotské Premiership mezi celky Kilmarnock a Glasgow Rangers (14:25). Fotbalové fanoušky tedy na DIGI TV čeká již před startem hlavních soutěží pořádně našlapaný fotbalový víkend.


O DIGI CZ

Televizní a mobilní operátor DIGI CZ nabízí divákům v ČR služby satelitní televize a televize přes internet pod obchodní značkou DIGI TV. V jejich programové nabídce jsou kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také atraktivní sportovní přenosy na oblíbených kanálech DIGI Sport 1 HD, 2 HD, 3 HD a 4 HD. Ty obsahují například fotbalovou anglickou Premier League, německou Bundesligu, italskou Sérii A, španělskou La Ligu nebo tenisové turnaje ATP. Služba DIGI2GO je podle nezávislého hodnocení Cnews.cz nejlepší televizí přes internet na českém trhu. DIGI CZ je také poskytovatelem pevného internetového připojení DIGI internet a pod značkou LAMA mobile nabízí mobilní volání a přenos dat. Společnost na českém trhu působí od roku 2006. V dubnu 2015 DIGI CZ koupila česká investiční skupina LAMA ENERGY GROUP, která rozvíjí a rozšiřuje nabídku jejích služeb. DIGI CZ je čistě českou společností a všechny daně, včetně daně z příjmu, jsou odváděny v ČR.


Mgr. Andrej Čírtek, tiskový mluvčí LAMA ENERGY GROUP
Ing. Jaroslav Martínek, Mediální zastoupení DIGI TV, PP Partners Prague


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27315/souboj-titanu-pred-startem-anglicke-premier-league-digi-tv-odvysila-community-shield-hraje-se-i-nemecky-superpohar/