Změna National Geographic HD na satelitu ASTRA 3B od 1. 10. 2019
Autor: Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 12.08.2019
National Geographic oznamuje, že k 1. říjnu 2019 ukončí distribuci současné pan-evropské verze televizního kanálu NG HD (P-EU NGC HD) na satelitu ASTRA 3B a spustí zde stopu určenou speciálně pro český a slovenský trh. Nový televizní kanál s názvem National Geographic HD (NG HD) bude mít stejný obsah jako současný National Geographic SD (NG SD), bude se tedy jednat o simulcast.


V souvislosti s výše uvedeným dojde, počínaje 1. říjnem 2019, také ke změně kódovacího systému na satelitu ASTRA 3B ze stávajícího Viaccess na Irdeto 2.

Věříme, že se tímto divákům National Geographic rozšíří možnosti sledování premiér pořadů a ostatní kvalitní tvorby ve vysokém rozlišení. Televizní kanály National Geographic patří mezi přední celosvětové značky v oblasti dokumentaristiky a tato změna přinese vzájemné výhody divákům i společnosti National Geographic.


O National Geographic Partners LLC

National Geographic Partners LLC (NGP), společný podnik Disney a National Geographic Society, divákům nabízí ty nejkvalitnější pořady plné vědeckých a přírodopisných objevů, dobrodružství a poznání, a to v širokém portfoliu mediálních platforem. NGP spojuje televizní kanály rodiny National Geographic (u nás dostupné National Geographic Channel, Nat Geo Wild) a klasické mediální prostředky - magazín National Geographic; studia National Geographic; doprovodné digitální a sociální média; knihy; mapy; mediální prostředky cílené na děti; a doplňkové aktivity zahrnující celosvětové kampaně a akce, prodej archivních materiálů, poskytování licencí a provozování elektronických obchodů. Již 131 let je hlavním cílem National Geographic prohlubovat znalosti a porozumění světu a nyní se vynasnaží učinit pro své diváky a uživatele ještě víc, posunout hranice poznání ještě dál, jít více do hloubky, a to s dosahem do všech 172 zemí světa a 43 jazyků, v nichž je National Geographic v současnosti k dispozici. NGP navrací 27 procent svých příjmů neziskové společnosti National Geographic Society, která z nich dále financuje vědecké, objevitelské, ochranářské a výchovné projekty. Pro více informací navštivte www.natgeotv.com/cz


Lada Dobrkovská, Channel, zastoupení National Geographic v ČR a SR, 12. 8. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27336/zmena-national-geographic-hd-na-satelitu-astra-3b-od-1-10-2019/