Ruský a ukrajinský paket Kartina Sat volně z družice Astra 1L
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 20.08.2019

Nový paket s jedenácti televizními programy v ruštině zahájil zkušební vysílání na satelitu Astra 1L na orbitální pozici 19,2° východně. Aktuálně se jedná o devět ruských televizních kanálů a dvě ukrajinské televizní stanice.


Poskytovatel programů Kartina TV je jistě pojem pro fanoušky ruských programů. Již mnoho let nabízí prostřednictvím IPTV ruské a ukrajinské televizní kanály. Nyní operátor Kartina TV plánuje nabídnout i satelitní paket programů pro ty diváky, kterým internetové připojení neumožňuje využití platformy IPTV.

V současnosti lze přijímat volné zkušební vysílání paketu Kartina Sat, který obsahuje ruské stanice Izvestia TV (zpravodajství), TV Centr International (TVCi), CTV, Shanson TV International (hudba), REN TV International, 5 Kanal International (5 Kanal Petersburg), Domashnij Telekanal International (DOM Int.), Peretz International, STS International a dva ukrajinské televizní programy Trophy/Trofey (kanál pro lovce a rybáře), Channel 5 Ukraine (5 Kanal Ukraine). Všechny programy vysílají v obrazovém formátu MPEG-4 a zvukovém formátu AAC.

Podle informací serveru DIGITAL FERNSEHEN by měl být paket rozšířen na 30 programů. I verze HDTV mají být součástí nabídky. Dotaz na cenu, využitý kódovací systém a konkrétní nabídku stanic poskytovatel programů serveru (do uzávěrky příspěvku) nezodpověděl.


Parametry příjmu:

satelit: Astra 1L
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 24
kmitočet: 11,568 GHz
polarizace: vertikální
Symbol Rate: 23000 kSymb/s
FEC: 3/4
modulace: DVB-S2/8PSK
kód: (v současnosti) volné/FTA vysílání.


S využitím zdrojů: rp, Digitalfernsehen.de a Infosat.de, 19. 8. 2019, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27355/rusky-a-ukrajinsky-paket-kartina-sat-volne-z-druzice-astra-1l/