Na šampionátu po 37 letech: ČT sport odvysílá z mistrovství světa v basketbalu všech 92 utkání
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 27.08.2019
Třicet dva týmů, šestnáct soutěžních dní, osm čínských měst. To je v pořadí osmnácté mistrovství světa v basketbalu mužů, které odstartuje 31. srpna nejen v Pekingu, ale především na obrazovkách ČT sport. Česká televize odvysílá kompletní program šampionátu, na který se národní tým kvalifikoval poprvé od účasti Československa v roce 1982. Celodenní vysílání, s až osmi zápasy denně, doplní bohatý program doprovodného studia.


„Fanoušci se mohou těšit na nejrozsáhlejší vysílání basketbalu v historii. Celkem bude odehráno dvaadevadesát utkání, všechna uvidí diváci na programu ČT sport a s pomocí zeleného tlačítka prostřednictvím HbbTV. Přímé přenosy již tradičně doprovodí před i pozápasová studia s mnoha zajímavými hosty z řad expertů i bývalých reprezentantů a chybět nebudou ani denní zpravodajské přehledy. Bývalí asistenti reprezentačních trenérů Lubomír Růžička a Martin Petrovický každý den připraví divácky atraktivní virtuální rozbory nejzajímavějších situací,“ říká redaktor a vedoucí projektu šampionátu Jakub Bažant.

Česká televize posílá na mistrovství dva štáby. Dění v Šanghaji bude z reportérského pohledu sledovat Jiří Kalemba, zápasy skupiny, ve které hraje i český tým, pak přímo z místa komentovat Jakub Bažant spolu s bývalým reprezentantem Jiřím Welschem. Aktuální informace z Pekingu bude přinášet brněnský reportér Ondřej Tomek, který s českou reprezentací odletěl již na přípravný turnaj v Soulu.

Vysílání České televize odstartuje vždy po deváté ranní a končit bude až před pátou odpolední. Moderování studia, které doprovodí přenosy z utkání, se během více jak dvoutýdenního turnaje ujmou Tomáš Budka, Barbora Černošková a Jan Smetana.

Nejen na obrazovce, ale i na webu ctsport.cz čeká na diváky rozsáhlý informační servis podobný tomu, na který jsou zvyklí třeba z hokejových šampionátů.

„Basketbalové mistrovství světa je jednou z největších sportovních událostí letošního roku. Na webu nabídneme kompletní informační servis, aktuální články, tabulky i výsledky. Připravujeme také speciální rubriku, ve které budeme samozřejmě mapovat působení českého týmu a další zajímavosti z dění na turnaji. Chybět nebude ani pestrý video materiál, sestřihy, reportáže, ohlasy, tematické fejetony. Stejně jako u podobných akcí tak významného rozsahu nabídneme bonusový obsah také na sociálních sítích ČT sport a tradičně i podcasty před a během mistrovství světa,“ doplňuje šéfeditor webu ctsport.cz Jiří Kalemba.

Čeští basketbalisté se představí v Šanghaji ve skupině E, a to společně s reprezentačním výběrem Turecka, Japonska a USA. Úvodní zápas odehrají v neděli 1. září proti americkému celku. Nejlepší týmy se o zlatou medaili utkají v neděli 15. září v Cadillac Aréně v Pekingu.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27364/na-sampionatu-po-37-letech-ct-sport-odvysila-z-mistrovstvi-sveta-v-basketbalu-vsech-92-utkani/