Show Jana Krause – 4. 9. 2019
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 03.09.2019

Herečka Berenika Kohoutová, neurochirurg Vladimír Beneš a scenárista Petr Kolečko se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 4. září ve 21.35 na Primě.


Berenika Kohoutová – herečka a zpěvačka, která v posledních týdnech dobývá internet svým songem „Dělám stojky“. Na internetu si písničku přehrály již více než 4 miliony lidí a je úvodním singlem k desce s názvem Holka roku, kterou připravuje s Jiřím Burianem. „Na začátku písničky Dělám stojky byla hudba Jiřího Buriana. Když jsem pak přemýšlela nad textem, který by se k ní hodil, napadlo mě, že bych mohla popsat to, co dělám na mejdanech. Ve skutečnosti totiž stojky v baru dělám,“ přiznává Berenika a dodává, že už se těší, až píseň bude hrát se svou kapelou naživo. „Od podzimu začínáme koncertovat, tak když lidé budu sledovat mé sociální sítě, dozví se, kdy a kde vystupujeme.“ Jako herečka se objevila v několika televizních seriálech a je jednou z hlavních hereckých osobností divadla Studio Dva. V poslední době tam ztvárnila hlavní role v Šíleně smutné princezně a Starcích na chmelu, nyní se připravuje na roli Saxany. Premiéra hvězdně obsazené komedie plné kouzel je naplánována na letošní listopad. Berenice se daří nejen v profesním životě, ale i v tom osobním. Už rok žije s přítelem Kryštofem a přiznává, že od prvního dne si dokázala představit, že by s ním byla celý život: „Myslím, že po světě chodí vždy dva lidi, kteří k sobě patří, a občas se najdou. A to se přihodilo nám. Našli jsme se. Jsme nejenom partneři, ale také velcí kamarádi, přátelé, jsme na sebe duševně napojeni.“ V Bereničině soukromém životě dojde v blízké době i k dalším zásadním událostem. O své překvapení se podělí exkluzivně s diváky Show Jana Krause.


Profesor MUDr. Vladimír Beneš, DrSc. – špičkový neurochirurg, neurolog, přednosta Neurochirurgické kliniky Ústřední vojenské nemocnice Praha a 1. LF UK, který se svému oboru věnuje už čtyřicet let. „Někdy se mi stává, že si prohlížím snímky pacientů i několik dní a přemýšlím, kudy na to. To je ve skutečnosti mnohem závažnější část operace nežli zákrok samotný,“ říká o operacích mozku. Je známý tím, že všechny operace mozku, na nichž se podílel, si dobře pamatuje. Nejdéle se prý zatím na operaci připravoval rok: „Měl jsem tady dívku, bylo jí asi pětadvacet, a její snímky jsem převracel v ruce 12 měsíců, než jsem se odhodlal. Radil jsem se s několika kolegy, a nakonec bylo asi správné rozhodnutí operovat ji. Dneska úplně v pohodě. Ale takových vyhrocených případů není tolik. Víc je těch rutinních, kdy si to člověk jednou prohlédne a ví,“ říká profesor Beneš. K otázce transplantací mozku je skeptický: „Není to možné technicky, a hlavně to je nesmysl. Transplantátem by v takovém případě bylo tělo. Člověk je totiž mozek. Dokud mozek žije, žije i člověk,“ charakterizuje Vladimír Beneš lidský mozek z pohledu neurochirurga. Ve volném čase vášnivě rád cestuje po celém světě a na svých expedicích sbírá brouky. Radost si prý dělá i mnohým dalším. „Už léta vím, že rozhodující je bavit se. A mě baví především to, co dělám. Těší mě ale, i když jdu třeba s ženou do divadla nebo když hraju tenis. Od určitého věku už člověk umí nedělat věci, které ho nebaví,“ uzavírá.


Petr Kolečko – úspěšný scenárista, který má ve svých pětatřiceti na svém kontě obdivuhodný počet úspěšných divadelních her, a hlavně populárních televizních a internetových seriálů. Do širšího povědomí se dostal díky scénáři seriálu Okresní přebor, který napsal spolu s režisérem Janem Prušinovským. Ve filmové tvorbě na sebe zatím nejvýrazněji upozornil jako spoluscenárista filmu Masaryk, za nějž obdržel Českého lva. Jeho dnes už kultovní seriál Most! lámal nedávno divácké i mediální rekordy. „Netušili jsme, jak to zabere. Věřili jsme, že jsme natočili kvalitní seriál, ale ten společenský a mediální přesah jsme neočekávali. Má to však i svou negativní stránku: těžko se nám to podaří zopakovat, neřku-li překonat. Cokoli udělám, nebude to mít dosah Mostu. Všichni řeknou: „Jo, dobrý, ale Most! to není,“ říká Petr, který teď vykročil od psaní scénářů k další profesi – filmové režii. Jeho režijním debutem je film Přes prsty z prostředí vrcholového plážového volejbalu, který právě běží v kinech. „Je to trochu drzá romantická komedie, ale možná budou diváci překvapeni, že docela milá. Zaujalo mě téma ženského přátelství, jak obstojí, když do toho vstoupí nějaký chlap. Tikání biologických hodin. To jsou témata, která řeší hodně mých vrstevníků a vrstevnic. Můj soukromý podtitul je: I hovada mají srdce. Hodně lidí si tam najde téma krize středního věku a druhé šance, což je i moje osobní téma.“


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 4. září ve 21.35 na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27384/show-jana-krause-4-9-2019/