Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 08:03:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM vás chce uchvátit i tento týden

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 08.09.2019


Což takhle navštívit Nový Zéland z výšky, poznat zrod černé díry nebo si projít kousek historie s Ewanem McGregorem? Odkryjeme Alcatraz, poznáme 101 událostí, které ovlivnily minulé století, a to zdaleka není na Prima ZOOM všechno. Dokumentární skvosty pro vás: spatříme Nový Zéland z výšky; čekají nás Cesty kosmem: Zrod černé díry; užijeme si 100 let RAF s Ewanem McGregorem; čeká nás 101 událostí, které utvářely 20. století a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

9. 9., 20.00 – Nový Zéland z výšky

Vzlétněte až do nebes a prozkoumejte jednu z nejkrásnějších krajin světa – Nový Zéland. Právě na tomto místě začíná každý nový den. Sem dopadají první sluneční paprsky. Přeletíme nad oblastí zvanou Bay of Islands, shlukem 144 ostrovů, kde žijí delfíni, tučňáci, marlíni a největší včelí roj na Zélandu. Prales Waipoua je domovem starověkých stromů a vzácných druhů ptáků. Proslavily ho mohutné kmeny daramoňů jižních, které jsou považovány za jedny z nejstarších stromů světa. Na pobřeží poloostrova Coromandel leží pláž Hot Water, jež získala své jméno díky podzemnímu pramenu, který vytéká z hlubin Země do vln Tichého oceánu. Tato ohromně oblíbená turistická lokace je jenom jedním z překrásných míst, díky nimž je Nový Zéland z výšky naprosto nezapomenutelnou podívanou.


9. 9., 22.00 – Cesty kosmem: Zrod černé díry

Špionážní satelity poprvé zachytily krátké, ale extrémně jasné světelné záblesky už v 60. letech 20. století. Následující tři dekády představovalo záření gama v hlubinách vesmíru jednu z největších záhad moderní vědy. Aby bylo vůbec možné dokázat, že se jedná o vzdálený novorozenecký pláč nově vzniklých černých děr, muselo nejdříve dojít k revoluci v astronomii.


10. 9., 20.00 – 100 let RAF s Ewanem McGregorem

V dubnu 2018 uplynulo století od založení britského královského letectva. Herec Ewan McGregor a jeho bratr Colin se v celovečerním snímku ohlížejí za prvními sto lety služby. Sledujte hrdinné, dobrodružné a často také dojemné příběhy mužů a žen v kokpitu, kteří se zúčastnili klíčových událostí v historii prvního nezávislého letectva na světě. Ewan a Colin při té příležitosti podniknou několik zvláštních misí na palubě různých letounů, které sehrály významnou roli v dějinách RAF. McGregorovi vzlétnou v dvojplošníku z první světové války, ale i v nejmodernější nadzvukové stíhačce. Vždy je doprovází zkušení profesionálové, kteří se živí létáním právě na těchto úžasných strojích. Ewan a Colin dokonce dostanou příležitost ujmout se kniplu stíhačky Typhoon v ceně 60 miliónů liber a rozletět se po nebi nadzvukovou rychlostí. Buďte u toho a nenechte si ujít ani leteckou bitvu mezi stíhačkami Spitfire a Messerschmitt nebo záchrannou akci v Lysanderu za nepřátelskými liniemi. Film 100 let RAF je akcí nabitou napínavou podívanou, v níž nechybí Ewanův a Colinův typický smysl pro humor ani fascinující zajímavosti z historie britského Královského letectva.


12. 9., 20.00 – Zásadní bitvy 2. světové války (1. díl)

Na všech bojištích druhé světové války se vymýšlely nejvhodnější strategie podle toho, jaký byl okolní terén, a zároveň tak, aby měly vojenské jednotky co nejsnazší přístup k zásobám. Přesto docházelo k tomu, že se mnohé z nich ocitaly na hranici svých možností, čelily nepředvídatelným překážkám a podcenily náročnost mise. Zásadní bitvy druhé světové války předurčily, kdo ovládne životně důležitá území i zdroje, a tak bude mít sílu pokračovat dál v boji. Zatímco budoucnost války většinou ovlivnily vítězné bitvy, někdy naopak rozhodly porážky. Seriál Zásadní bitvy 2. světové války zachycuje všeobecnou ofenzívu, ale i zvláštní operace. A vypráví příběh o bitvách, které předurčily výsledek největšího válečného konfliktu našich dějin.


13. 9., 20.00 – Odkrývání Alcatrazu

Chladné, smrtící mořské proudy udělaly z Alcatrazu nejbezpečnější vězení světa. Nikomu se odsud nepodařilo uniknout a mnozí zahynuli, když se o to pokoušeli. Snímek Odkrývání Alcatrazu využívá špičkovou digitální animaci i nové vědecké poznatky a prozrazuje, proč jsou vody okolo ostrova Alcatraz a v sanfranciském zálivu smrtelně nebezpečné.


14. 9., 21.00 – Nelítostné království (Levhartí skála)

Lví králové a královny vládli po několik generací vzkvétajícímu království Mombo. Ale nyní na ně udeřila nová éra teroru. Trůn uchvátil velitel armády hyen jménem Mmamotse. Zatímco lvi plánují pomstu, jeho prohnilá armáda šíří strach po celé říši. Potíže má dokonce i jinak nedotknutelná Pula. Kvůli stoupající vodě se znepřátelené strany dostávají do bezprostřední blízkosti a všichni se připravují na rozhodující bitvu. V zemi, kde vládne temnota, přežijí jenom nejsilnější. Nenechte si ujít skutečnou „Hru o trůny“ v přírodě.


14. 9., 22.00 – 101 událostí, které utvářely 20. století (1. díl)

Necelé dvě dekády od konce 20. století máme jedinečnou příležitost ohlédnout se za osobnostmi stojícími v pozadí událostí, které formovaly předchozích sto let. Bylo to období, v němž došlo k významným změnám – od koní a vozů, ručně vyráběných hraček a zdánlivě všemocných impérií jsme se posunuli ke světu v takové podobě, v jaké ho známe dnes. Seriál 101 událostí, které utvářely 20. století vypočítává od 101. do prvního místa jména těch, kteří měli podle odborníků největší vliv na celé století, náš svět i životní styl.


15. 9., 20.00 – Ocelová srdce III (1. díl)

Michael Manousakis a Tony „Air“ se dostali ve starém letounu Antonov AN-2 přes rozbouřený Atlantik. Jenže i na druhé straně v Americe je třeba, aby staré letadlo ještě několikrát vzlétlo. Dvouplošník se nejdříve představuje na letecké show v Lancasteru a pak pokračuje rovnou do Virginie. Tam na dobrodruhy čeká vzrušující přistání v poli. Pokračování zábavného dokumentárního seriálu zachycuje další osudy milovníků staré vojenské techniky z idylického kraje v německém pohoří Westerwald.


15. 9., 21.00 a 21.30 – Demoliční četa III (1. a 2. díl)

Ničit a demolovat. Srovnat cokoli se zemí. Je to zvláštní každodenní práce. Ale pro profesionální demoliční četu není nic nemožné! Sledujte několik z nich v akci v třetím pokračování „zdrcujícího“ seriálu! Nahlédněte do zákulisí destrukce. Uvidíte, že ničení je pořádně těžká a nebezpečná fuška, kde i malá chybička může způsobit obrovskou tragédii.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 8. 9. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.09.2019 • Mistrovství Evropy družstev ve stolním tenisu
03.09.2019 • National Geographic uvede dokumentární cyklus Aktivisté v boji proti chudobě
01.09.2019 • Začátek září rozzáří podívaná na Prima ZOOM
29.08.2019 • US Open tradičně na Eurosportu
26.08.2019 • Cesta za dobrodružstvím začíná ve 35. týdnu na Prima ZOOM
24.08.2019 • Rumunsko a jeho divoká příroda na Viasat Nature

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist