Show Jana Krause – 11. 9. 2019
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 09.09.2019

Zpěvačka Ewa Farna, hradní pán a pivovarník Ondřej Slačálek a koučka Janka Chudlíková se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 11. září ve 21.35 hod. na Primě.


Ewa Farna – jedna z nejpopulárnějších zpěvaček české a polské hudební scény, maminka tříměsíčního syna Artura, kvůli němuž po celý rok 2019 omezuje počet venkovních vystoupení na městských akcích a festivalech. Navzdory tomu se v blízké době chystá navázat na turné s názvem „Málo se známe“, s nímž začala již před porodem. Své písně nyní předvede v komornějším prostředí, byť na energii a naléhavosti neubere. Dá hodně prostoru svým muzikantům a posluchači si ji budou moci zároveň užít vsedě. Naskytne se proto i příhodnější prostředí pro lepší interakci mezi publikem a kapelou. Sama Ewa se netají tím, že se kvůli miminku nehodlá vzdát zářné kariéry, nechtěla by prý však ani přijít o synovo dětství. Zatím podle vlastních slov zvládá skloubit obě nejdůležitější věci svého života. „Mateřství je bezpochyby na prvním místě. Ale to se přece nemusí vylučovat s občasným koncertováním. Existují matky, které opravdu řeší větší problémy než já. Každé dítě je jiné, proto se nesuďme. A každá máma ať si dovolí takové tempo, na jaké se cítí,“ říká Ewa, kterou na začátku října čeká také pravidelný sjezd několika stovek jejích fanoušků ze střední Evropy, který se bude konat v Českém a Polském Těšíně pod názvem Ewa FEST. V prosinci plánuje ojedinělý koncert se symfonickým orchestrem v nové hale. „Bude to náš jediný, ale zato jedinečný koncert v Praze v roce 2019,“ říká zpěvačka. Kariéru odstartovala v roce 2006 v pouhých 13 letech a během uplynulé dekády se stala jednou z nejvýraznějších hudebních osobností. Během své kariéry zatím Ewa Farna vydala osm řadových alb.


Ondřej Slačálek – muž, který vyměnil život v korporátech za realizaci vlastních snů: za tvrz a pivo. Dnes „hradní pán“ a pivovarník chtěl být původně diplomat, posléze vážně přemýšlel o tom, že by vstoupil do armády – roční vojnu nakonec skutečně absolvoval a nyní je člen aktivních záloh. Nicméně jeho profesní život se ve finále točil kolem vysokých manažerských pozic, naposledy byl šéfem inovací v Číně. Ještě v době, kdy působil v korporátech, koupil středověkou tvrz a začal ji rekonstruovat. „Ve firmách se na mě někdy koukali skrz prsty: Jak může dělat pořádně svou práci, když má bokem nějakej hrad? My jsme tu od rána do večera a žijeme jen prací,“ vzpomíná Ondřej na reakce svých kolegů. Nyní si vydělává jako poradce a konzultant, ale se svou rodinou částečně žije ve tvrzi v Malešově, jejíž rekonstrukci dokončil před pár lety. Ale tvrzí, ve které se mimochodem pořádá i úniková hra na motivy celosvětově úspěšné počítačové hry Dana Vávry Kingdom Come: Deliverance, jeho sny inspirované středověkem neskončily. Další metou byl vlastní pivovar, který zde podle historických plánů kdysi stál. Dnes nese místo, na které se složilo celkem 42 investorů, výmluvný název Přátelský pivovar Malešov. A Ondřejovou poslední podnikatelskou aktivitou, která opět souzní s historickou atmosférou, je stylový kemp: Osm bílých stanů je vyzdobených ručně malovanou vlajkou, hosté v nich spí na dřevěných postelích, nechybí ani truhla na osobní cennosti. Pro ty, kteří o středověku rádi sní, ale prožít by ho se vším všudy už nechtěli, je ovšem k dispozici i sprcha s horkou vodou a zásuvka na notebook. „Věřím, že Češi si glamping oblíbí ve stejné míře, jako je tomu na Západě,“ říká Ondřej.


Janka Chudlíková – bývalá vysoce postavená manažerka a dnes mentorka a koučka. „Odmítám bezbřehé sluníčkářství, musíme umět prožít i těžké situace,“ tvrdí mimo jiné. Na vrcholu kariéry se rozhodla odejít z vedení velké firmy, aniž by věděla, co ji čeká. „Dokázala jsem odejít minutu před dvanáctou, odneslo by to zdraví, buď bych vyhořela, nebo bych šla do deprese,“ líčí Janka a dodává, že rozhodnutí odejít ji vnitřně posílilo. „Přestala jsem se bát dělat velká rozhodnutí. Člověk nerad říká ne, mozek je proti nám, nemiluje změny. Ale každý může změnit vzorce svého chování, musí jen chtít, jsme neurochirurgové svého mozku,“ dodává usměvavá žena, která dnes svými zkušenostmi pomáhá ostatním nejen ke změně zaměstnání, ale hlavně ke spokojenosti se sebou a v životě obecně. Sálá z ní klid, vyrovnanost, profesionalita. Své myšlenky a rady sdílí i s diváky na svém kanálu na YouTube. „Koučink je jen jednou částí mé práce v oblasti rozvoje lidí. Pomáhám člověku uvědomit si, kde se v životě nachází, co doopravdy chce a co pro to udělá. Vedu klienta k vlastním řešením a k vnitřní motivaci udělat potřebné změny. Pomáhám mu pak následně ty změny i zvládnout. Rozdíl mezi koučinkem a psychologií je v tom, že koučink zásadně neanalyzuje minulost. Zabývá se současným stavem, statusem quo, a pomáhá rozchodit potřebné změny. Do koučování nechodí lidé, kteří potřebují terapii, ale ti, kteří se už potřebují posunout v životě dál. V určitém momentu je dobré minulost opustit a otočit hlavu dopředu. Při dobrém koučování svou minulost vidíte právě v tom, jak se promítá do vaší přítomnosti,“ vysvětluje.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27407/show-jana-krause-11-9-2019/