Televize Nova a Nadace ADRA vyhlašují 14. ročník Ceny Michala Velíška
Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 15.09.2019

Televize Nova a Nadace ADRA letos vyhlašují už 14. ročník Ceny Michala Velíška. Na Cenu Michala Velíška lze nominovat jednotlivce, kteří se nečekaně ocitli v krizové situaci a bez ohledu na sebe sama se snažili zachránit nebo zachránili lidský život.


Podnětem ocenění se stal čin střihače televize Nova Michala Velíška, který byl 13. září 2005 zabit na Karlově náměstí v Praze. Neváhal se zastat neznámé dívky před násilníkem, třebaže měl sám v kočárku ani ne roční dcerku. Od následujícího roku jsou každoročně oceňováni muži, ženy a děti, kteří projevili podobnou odvahu jako Michal Velíšek. Cílem tohoto projektu je pod patronací paní Ivy Velíškové zviditelnit smysl pro spravedlnost, odvahu a rozhodnost, které by neměly chybět nikomu z nás.

Diváci můžou nominovat dospělé i děti, kteří se nečekaně ocitli v kritické situaci, kdy šlo někomu o život či zdraví. Nezaváhali a podali pomocnou ruku. Tuto možnost mají všichni do 3. října 2019. Podmínkou je, aby zachránci nebyli profesionálové – lékaři, zdravotníci, policisté, vojáci, záchranáři, hasiči, včetně dobrovolných, a aby se příběh stal v České republice v době od 13. září 2018 do 12. září 2019.

Doplňující informace k Ceně Michala Velíška jsou k dispozici na www.nadace-adra.cz a www.tn.cz. Nominační formulář najdou diváci zde: https://www.adra.cz/nadace-adra/cena-michala-veliska/nominace--koho-a-jak.


Martin Šnýdr, PR a Brand Manager, TV Nova

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27428/televize-nova-a-nadace-adra-vyhlasuji-14-rocnik-ceny-michala-veliska/