Laver Cup na Eurosportu
Autor: Media:List CZ/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 16.09.2019
Tři dny světového tenisu. Kde jinde máte možnost vidět Rogera Federera a Rafaela Nadala v jednom týmu. A ve čtyřhře dvojici Novak Djoković – Roger Federer. Právě takové momenty nabízí Laver Cup. Tenisová exhibice Evropa vs Svět, jejíž úvodní ročník se před dvěma lety konal v Praze.


Někdo může namítnout, že je to jen exhibice a show. Ovšem krásná exhibice a show. Tým Evropy vede v roli kapitána Björn Borg, sestavu Světa spolupracovník Eurosportu během grandslamových turnajů John McEnroe. Už pouze vidět ty dva opět proti sobě, to jsou probuzené vzpomínky na staré tenisové časy.

První ročník před dvěma lety v pražské O2 aréně zažil i Tomáše Berdycha po boku Rogera Federera a Rafaela Nadala, loni startovali z „velké trojky“ Roger Federer a Novak Djoković, letos se představí opět dvojice Roger Federer a Rafael Nadal, oba potvrdili svou účast již na konci loňského roku.

Obě předcházející exhibice vyhráli Evropané, v roce 2017 v Praze 15:9, loni v Chicagu 13:8. Letos se špička světového tenisu představí ve švýcarské Ženevě.


Sestavy:

Evropa: Rafael Nadal (2 na žebříčku ATP) Roger Federer (3), Dominic Thiem (4), Alexander Zverev (6), Stefanos Tsitsipas (8) a Fabio Fognini (11). Poslední jméno ještě nebylo oznámeno.

Svět: John Isner (14), Kevin Anderson (17), Milos Raonic (22), Nick Kyrgios (29), Denis Shapovalov (38). Dvě jména ještě nebyla oznámena.


Komentátoři Eurosportu se na Laver Cup těší. Michal Škorpil: „Laver Cup je nejlepší reklama na tenis. V minulých dvou letech měl nakažlivou soutěživou týmovou atmosféru, chcete-li se tenisem bavit, Laver Cup je tou pravou show.“

Radek Barkman: „Evropa je velkým favoritem díky obrovskému množství hráčů z elitní světové desítky, ovšem tyhle souboje bývají hodně vyhecované, a je jisté, že bouřlivý kapitán světového výběru John McEnroe vybičuje svůj tým k výbornému výkonu a cesta Evropy ke třetímu titulu může být dost trnitá.“

Eurosport nabídne svým divákům na programu E1 kompletní program třídenního klání ŽIVĚ, začínáme 20. září ve 12:55.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, foto: Eurosport CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27432/laver-cup-na-eurosportu/