Jonathan Rea se už v Magny-Cours může radovat z titulu
Autor: Media:List CZ/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 27.09.2019
Álvara Bautista vyhrál od začátku světového šampionátu superbiků jedenáct závodů za sebou a zdálo se, že neotřesitelně kráčí za světovým titulem. Jenže… Světový šampionát superbiků od července opět vede Jonathan Rea. Už od Donington Parku, kde vyhrál všechny tři závody a poprvé se letos probojoval do čela MS.


Pomohly mu chyby velkého soupeře Álvara Bautisty i stále se zlepšující Kawasaki. A najednou je před námi víkend, během něhož se Jonathan Rea může stát mistrem světa. Popáté v řadě!

Do konce MS zbývají tři podniky na Circuit de Nevers Magny-Cours, Villicum Circuit a Losail International Circuit. V každém je ve hře 62 bodů. Počty jsou jednoduché, pokud by měl Jonathan Rea po Magny-Cours náskok 125 bodů, je mistrem světa. Nyní vede o 91. Pokud to nebude o víkendu ve Francii, stane se pětinásobným mistrem světa pravděpodobně v Argentině. Jonathan Rea má náskok, nemusí už vyhrát ani jeden ze zbývajících devíti závodů.

Přenosy z Francie odstartuje Superpole v sobotu 28. září na Eurosportu 1 od 11:00 (ŽIVĚ), první sobotní závod je na programu Eusrosport 1 ze záznamu od 17:05. V neděli 29. září jsou oba závody ze záznamu na Eurosportu 2. Nejprve Superpole Race od 11:30 a poté závěrečný závod od 18:30. Závody superbiků komentují Béla En a David Vopařil.

Upozorňujeme diváky, že časy vysílání se mohou změnit, záleží na délce snookerových přenosů ze závěrečných duelů China Championship.


Pořadí MS:

Jonathan Rea (Velká Británie, Kawasaki) - 490 bodů
Álvaro Bautista (Španělsko, Ducati) - 399 bodů
Alex Lowes (Velká Británie, Yamaha) - 249 bodů
Michael van der Mark (Nizozemsko, Yamaha) - 244 bodů
Leon Haslam (Velká Británie, Kawasaki) - 229 bodů


Další program MS superbiků 2019:

12. 10. Argentina, Villicum Circuit
25. 10. Katar, Losail International Circuit


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, foto: Eurosport CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27466/jonathan-rea-se-uz-v-magny-cours-muze-radovat-z-titulu/