Liga mistrů v O2 TV opět překonala rekordy - středeční přenosy vidělo téměř půl milionu diváků
Autor: O2 TV , e-mail: info@o2.cz Přidané: 04.10.2019
Televize O2 TV zaznamenala další překonání diváckého rekordu. Stalo se tak opět díky představení Slavie v prestižní Lize mistrů. Ve středu večer během zápasu s Borusií Dortmund sledovalo O2 TV 476 320 diváků. Historický milník padl také v celkovém objemu dat, která protekla sítí O2.


O fotbalovou Ligu mistrů s českou účastí mají diváci O2 TV stále větší zájem. Ve středu od 18.00 hodin nabídly stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal hned osm přímých přenosů, díky multidimenzi si mohl každý vybrat, jaký duel chce sledovat. Dle očekávání drtivá většina fanoušků volila zápas Slavie s Dortmundem, který navíc doprovázelo speciální studio přímo v pražském Edenu.

Ve špičce sledovalo O2 TV přesně 476 320 diváků. Dosavadní rekord z 18. září tak byl překonán o více než 65 tisíc. I o předchozí prolomení rekordu ve sledovanosti se postarala Slavie, která senzačně remizovala s Interem Milán.

Rekord zaznamenala O2 TV nejen ve sledovanosti Ligy mistrů, ale také v objemu dat, která přes internetové vysílání a aplikaci ve středu večer protekla sítí O2. Maximální přenosová rychlost přesáhla hranici 600 Gbps, což je víc než pětinásobek obvyklé večerní špičky.


O O2 TV

Počet zákazníků některého z tarifů služby O2 TV, která funguje na pevné lince od O2 i na internetovém připojení od jakéhokoliv poskytovatele, dosáhl k 30. červnu 2019 celkem 381 tisíc. Možnost sledování kompletního programu O2 TV na počítači, v mobilu nebo v tabletu využívalo v prvním pololetí 2019 pravidelně v průměru téměř 530 tisíc diváků, včetně zákazníků balíčku O2 TV Sport Pack. Na konci března 2019 tak O2 registrovalo již více než 900 tisíc aktivních přístupů O2 TV. Za rostoucím zájmem o digitální televizi stojí především její unikátní funkce, jako jsou výběr ze souběžně hraných zápasů, výběr úhlů kamer nebo možnost sledovat kompletní televizní nabídku až sedm dní zpětně.


David Solnař, Tiskový mluvčí O2 TV Sport

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27491/liga-mistru-v-o2-tv-opet-prekonala-rekordy-stredecni-prenosy-videlo-temer-pul-milionu-divaku/